Sinan Ateş cinayeti Ülkü Ocakları’na gelir kapısı oldu: Sosyal medyaya dava…

Sinan Ateş cinayetinin merkezinde yer alan Ülkü Ocakları Genel Merkezi'nin, sosyal medyada cinayete tepki gösterenlere tazminat davası açtığı anlaşıldı. Ülkü Ocakları’nın dava dilekçesinde, “Eğitim ve kültür faaliyeti yürüttükleri" savunuldu.

  • ü
  • 07 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

Tutuklu, yargılanan ve şüpheli kişiler nedeniyle Sinan Ateş cinayetinin merkezinde yer alan Ülkü Ocakları’nın sosyal medyada Ateş cinayetine tepki gösteren vatandaşlara tazminat davası açtığı ortaya çıktı. Bir yurttaş, 29 Ocak 2024’te “Nerede uyuşturucu, kadın ticareti, çok-senet tahsilatçı, pudracı, rantçı ve çete varsa sizsiniz” ifadelerini kullandı.

BirGün gazetesindeki habere göre; aynı vatandaş, yine 29 Ocak’ta yaptığı bir başka sosyal medya paylaşımında, Maraş ve Çorum katliamlarını hatırlatarak, “Nerede kan revan varsa orada siz varsınız. Kendi çocuğu Sinan Ateş’i öldürenlerin bize söyleyecek sözü olamaz” dedi.

10 BİN TL TAZMİNAT İSTEDİLER

Bu paylaşımlardan sadece iki gün sonra, Ülkü Ocakları adına avukat Abdulaziz Sekban, Ankara Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurdu ve 10 bin TL tazminat talep etti. Ülkü Ocakları’nın mahkemeye sunduğu dava dilekçesinde, “Toplum yararına bireyler yetiştirdiklerini, Aziz Sancar gibi isimleri Türk Milleti’ne armağan ettiklerini ve gençliğin zararlı alışkanlıklardan uzak kalmasını sağladıkları” savunuldu.

Ülkü Ocakları’nın eğitim ve kültür faaliyetleri yürüttüğü de iddia edilen dava dilekçesinde, “Ülkü Ocakları’nın faaliyetlerine gölge düşürülmeye çalışıldığı ve kişilik haklarının ihlal edildiği” öne sürüldü. Dava dilekçesinde “Ülkü Ocakları’nın ifade özgürlüğünü savunan bir kuruluş olduğu” yönünde bir ifadenin yer alması da dikkatleri çekti. Yurttaşın sosyal medya paylaşımları nedeniyle Ülkü Ocakları’na 10 bin TL manevi tazminat ödemesi yönünde karar verilmesi talep edildi.

TUTUKLU SANIĞIN AVUKATI DA “TANIDIK”

Öte yandan Ülkü Ocakları’nın avukatı Abdulaziz Sekban da tanıdık çıktı. Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayeti davasının önemli isimlerinden biri de Emre Yüksel’di.

Ateş davasından tutuklu olan ve ikametgah adresi olarak Ülkü Ocakları Genel Merkezi’ni gösteren Yüksel’in avukatının Abdulaziz Sekban olduğu anlaşılmıştı. Sekban aynı zamanda MHP’nin en kritik karar organı olan Merkez Yönetim Kurulu üyesi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com