Sinan Ateş cinayeti soruşturması 1 yıl 4 ay sonra tamamlandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin soruşturmasını 1 yıl 4 ay sonra tamamladı.

  • ü
  • 29 Nisan 2024
  • ü
  • Gündem

Ankara’da öldürülen eski ülkü ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin soruşturma, tam 1 yıl 4 ay sonra tamamlanarak iddianame haline getirildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Sinan Ateş cinayetine ilişkin soruşturma 1 yıl 4 ay sonra tamamladı. Başsavcılık, 22 kişi hakkında ”tasarlayarak öldürme” suçundan iddianame düzenledi. Söz konusu iddianame, Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

Soruşturma sürecinde Sinan Ateş cinayetiyle bağlantılı olarak gözaltına alınıp tutuklanan pek çok ismin Ülkü Ocakları ve MHP ile irtibatları ortaya çıkmıştı.

DİKKAT ÇEKİCİ TESADÜF: ERDOĞAN-BAHÇELİ GÖRÜŞMESİ ÖNCESİ…

Soruşturmanın tamamlanıp iddianamenin mahkemeye gönderilmesinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la MHP lideri Devlet Bahçeli görüşmesinden hemen önce gerçekleşmesi dikkat çekti.

Soruşturmada tutuklanan Tolgahan Demirbaş, MHP eski Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un bulunduğu evde yakalanmıştı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

NE OLMUŞTU?

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş 30 Aralık 2022’de Ankara Çukurambar’da uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetmiş, açılan soruşturma kapsamında arlarında tetikçi olma iddiasıyla Eray Özyağcı, cinayeti organize etme iddiasıyla Doğukan Çep, eski ülkü Ocakları yöneticileri Tolgahan Demirbaş, Emre Yüksel ve Avukat Serdar Öktem ile 3 polisin bulunduğu 22 kişi tutuklanmıştı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com