Şimşek’e EYT tepkisi: Popülizmin dibi olan KKM hakkında bir sözün var mı?

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, EYT'yi eleştiren Mehmet Şimşek'e KKM'yi hatırlatarak, "Onu da tüm uyarılara rağmen yapan AKP. Ona bir sözü var mı?" sorusunu yöneltti.

  • ü
  • 01 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in EYT’nin popülist iteklemesiyle hayata geçtiği ifadesine destek verererek, “KKM denen bela popülizmin dibidir. Onu da tüm uyarılara rağmen yapan AKP. Ona bir sözü var mı?” sorusunu yöneltti.

Mehmet Şimşek, katıldığı bir televizyon kanalında EYT ile ilgili muhalefeti suçlayarak, “Geçen sene muhalefetin popülist iteklemesiyle EYT hayata geçirilmiş seçim döneminde 724 milyar TL neredeyse milli gelirin yüzde 2’sine yakın bir rakam” ifadesini kullanmıştı.

Şimşek’in EYT ile ilgili açıklamalarına destek veren Demirtaş, şu paylaşımı yaptı:
” EYT’nin Muhalefet tarafından Popülist bir itekleme olduğu DOĞRUDUR. Ancak: Zamanında verilen hak, HUKUK’un çiğnenmemesi için verilir. HUKUK en önemlisidir. Burada sayın bakana 2 sorum var:

1) 1990’larda EYT olayını çıkaran AKP’nin şu andaki ortağı olan SAĞ partiler… Onlara bir lafı var mı?

2) KKM denen bela popülizmin dibidir. Onu da tüm uyarılara rağmen yapan AKP. Ona bir sözü var mı?” dedi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

‘BAKANIN YOKSULLUK ÇOK AZ FİKRİ VAR’

Ekonomist Serkan Özcan, Bakan Şimşek’in ülkede yaşanan yoksulluk hakkında çok az fikri olduğunu belirterek, “Bende oluşan hissiyat Sn.Bakan’ın ülkedeki yoksullaşmaya ilişkin çok az fikri olduğudur. Asgari ücret ve EYT hakkında konuşup, ülkeyi bataklığa iten “faiz düşerse enflasyon da düşer” tezinin yarattığı utanç verici enflasyona dair tek kelime etmemek samimiyet değildir! Bütçeden bahsedip KKM garabetinin yarattığı trilyonlarca liralık zarara değinmemek adalet değildir! “dedi.

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com