Şimşek: Dezenflasyon süreci başladı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon rakamıyla ilgili olarak, "Finansal istikrar, sürdürülebilir cari açık, rezerv birikimi ve gri listeden çıkış gibi birçok alanda elde ettiğimiz başarıyı programımızın ana hedefi olan dezenflasyonda da belirgin bir şekilde göreceğiz" dedi.

  • ü
  • 03 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından sosyal medya hesabından “Dezenflasyon süreci başladı” değerlendirmesinde bulundu. Enflasyon eğiliminin yıl sonu hedefiyle uyumlu olduğunu ifade eden Şimşek, “Finansal istikrar, sürdürülebilir cari açık, rezerv birikimi ve gri listeden çıkış gibi birçok alanda elde ettiğimiz başarıyı programımızın ana hedefi olan dezenflasyonda da belirgin bir şekilde göreceğiz.” dedi.

TÜİK enflasyon verilerini açıkladı. Enflasyon, haziran ayında yüzde 1,64 oranında artış gösterirken, yıllık enflasyon yüzde 71,60 olarak hesaplandı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon verilerini sosyal medya hesabından değerlendirdi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

“Dezenflasyon süreci başladı.” diyen Şimşek, enflasyon eğiliminin yıl sonu hedefiyle uyumlu olduğuna dikkat çekerek “Finansal istikrar, sürdürülebilir cari açık, rezerv birikimi ve gri listeden çıkış gibi birçok alanda elde ettiğimiz başarıyı programımızın ana hedefi olan dezenflasyonda da belirgin bir şekilde göreceğiz. Fiyat istikrarına ulaşana kadar programımızı kararlılıkla uygulayarak kalıcı refah artışını sağlayacağız.” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com