‘Sıfır gelir/gider’ beyanına 3 ay 22 gün hapis cezası

LDP'nin Anayasa Mahkemesi'ne partinin aktif olmayan teşkilatlarının gelir ve giderinin olmadığı yönündeki beyanı gerçek kabul edilmedi. Yalan beyanda bulunulduğu gerekçesiyle LDP Genel Başkanı Gültekin Tırpancı'ya ceza verildi.

  • ü
  • 15 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

Liberal Demokrat Parti, Anayasa Mahkemesi’ne partinin ‘sıfır lira gelir/sıfır lira gideri olduğu yönünde beyanda bulundu. Anayasa Mahkemesi, partinin bu bayanıyla ilgili suç duyurusunda bulundu. Mahkeme, LDP Genel Başkanı Gültekin Tırpancı’ya 3 ay 22 yalan beyanda bulunduğu gerekçesiyle hapis cezası verdi.

Liberol Demokrat Parti’den yapılan açıklamada karar eleştirilerek şu ifade kullanıldı:

“Liberal Demokrat Parti, Yargıtay kayıtlarında faal görünen ancak aktif bir yönetimi olmayan teşkilat birimlerinin yıllık bütçelerini Anayasa Mahkemesi’ne “sıfır lira gelir/sıfır gider” gösterdiği için “devlete yalan beyanda bulunduğu” gerekçesiyle LDP Genel Başkanı Gültekin Tırpancı 3 ay 22 gün hapis cezasına mahkum edilmiştir.

Oysa LDP; bu teşkilatlar için 1 TL gelir/gider gösterseydi, asıl o zaman devlete yalan beyanda bulunmuş olacaktı.

Bu savunmaya karşı geçmişte takipsizlik kararı veren yargı mekanizması, bu sefer Genel Başkanımızı keyfi ve hukuksuz bir şekilde cezalandırmayı seçmiştir. Yapılan bu hukuksuzluğu kamuoyunun vicdanına ve değerlendirmesine sunarız.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com