SGK borçları bahanesiyle belediyelerin ‘kupon arazilerine’ çökmek mi isteniyor?

Belediyeler, Sosyal Güvenlik Kurumu'na olan borçlarını yapılandırmak ve arsa vererek ödeyebilecekler. Borcun ödenmemesi durumunda haciz işlemi başlatılacak.

  • ü
  • 28 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Belediyeler birikmiş borçlarını ödesin” çıkışının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, belediyelere borç bildirimi göndermişti. Bakan Vedat Işıkhan, herhangi bir parti farkı gözetmediklerini söylerken en çok borcu olan belediyeleri şöyle sıralamıştı: Ankara, İzmir, İstanbul, Adana ve Şişli.

CHP lideri Özgür Özel ise “Ancak Sayın Erdoğan’ı uyarıyorum, bu bir mali darbe girişimidir. Bu milletin seçtiklerine darbe yapmaya kalkma. Bu milletin seçtiklerine millet sahip çıkacak…” tepkisini göstermişti.

İktidara yakın Türkiye gazetesinin haberine göre borç tahlisi için Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı çalışma başlattı.

Belediye borçlarının tahsilat süreci iki aşamalı yürütülecek.

Bu kapsamda, belediyelere öncelikle, birikmiş borçlarının yeniden yapılandırılması ve taşınmaz devirleri suretiyle ödeme seçeneği sunulacak. Taşınmaz devirleri suretiyle borçların ödenmesine imkân veren uygulama geçen yıl çıkarılan bir yasa ile 2028 yılı sonuna kadar uzatılmıştı.

Belediyeler isterlerse, mülkiyeti kendilerine ait olan taşınmazları borçlu oldukları kuruma devrederek borçlarını ödeyebilecek. Yeniden yapılandırma, taksitlendirme gibi seçeneklere rağmen, ödeme yapılmıyorsa, icra takipleri başlatılacak ve borçlar haciz yoluyla tahsil edilecek.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com