Sezgin Baran Korkmaz: Annem 3 kişiye beddua etti, CHP’li üç siyasetçi yüzde 10 komisyon istedi

ABD'ye iade edilip yargılandıktan ona serbest kalan Sezgin Baran Korkmaz, ilk kez hakkında iddialara yanıt verdi. Türkiye’de annesinin üç kişiye beddua ettiğini belirten Korkmaz, CHP'li üç siyasetçinin kendisinde yüzde 10'luk komisyon istediğini iddia etti. Korkmaz, gazeteci Uğur Dündar'la ilgili de belge açıklayacağını söyledi.

  • ü
  • 03 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

Türkiye’de kara para aklama, rüşvet ve yolsuzluk iddialarıyla yargılanırken kaçtığı Avusturya’da yakalanıp tutuklanan ve ABD’ye iade edilen SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz, hakkındaki iddialara ilk kez yanıt verdi.

Korkmaz, X platformundan Yusuf Aydın’ın hesabından açılan Space odasında Gazeteci Muhammed Vefa’nın sorularını yanıtladı. ABD’de olduğunu, tutuklu olmadığını vurgulayan Korkmaz, kendisini asıl hedefe koyanların CHP’de yüzde 10’luk komisyon isteyenler olduğunu söyledi.

‘HEYKELİ DİKİLECEK ADAMIM’

Yanlış bir şey yapmadını savunan Korkmaz, “Sadece bunu bilmenizi istiyorum. Ben ne itiraf edeceğim. Benim itiraf edeceğim hiç bir şey yok. Türkiye’de benim dosyamın dışında her şeyi konuşuldu. Çünkü kimse gerçekleri konuşmak istemiyor. Kars’tan bir çocuğun çıkıp 10 bin kişiyi çalıştıracağı aklılarına gelmedi… Ben kendi ülkemde heykeli dikilecek bir adamım. Bunu yakında anlayacaksınız. Ben yanlış bir şey yapmadım. Ben bunu içten söylüyorum” ifadelerini kullanı.

‘BENİ HEDEFE KOYAN KEMAL KILIÇDAROĞLU’DUR’

10 gün sonra belge açıklayacağını söyleyen Korkmaz, “Beni hedefe bakan (Süleyman Soylu) koymadı. Beni hedefe beni hedefe koyan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Bunun altında yatan gerçekleri hepiniz yakında göreceksiniz. Çok az kaldı. 10 gün sonra bunları paylaşacağım. O zaman yuh be diyeceksiniz. Benim ile ilgili bir kara para suçlaması var. Ben gidip kumar oynamadım” dedi.

‘ÜÇ CHP’LİNİN CEBİNE YÜZDE 10 KOMİSYON GİRECEK DİYE…’

ÜÇ CHP’linin kendisinden komisyon istediğini ben süren Sezgin Baran Korkmaz, “Ben Türkiye’yi dolandırmadım ki… Ben Türkiye’de kimseye çökmedim, çarpmadım. Devleti dolandırmadım, ihale almadım. Ama muhalefet bana niye bu kadar saldırdığını biraz düşünün. Muhalefet cumhurbaşkanı ile bir fotoğrafım çıktı diye saldırdı. Hiç düşünmediler ailemi, çalışanlarımı… Arkada ne vardı biliyor musunuz, 100 milyon dolar. Sırf CHP’li 3 kişinin cebine o 100 milyon dolardan yüzde 10 komisyon girecek diye bana öyle bir algı yarattılar ki kendilerine yakında medyada… Ben gizli saklı bir adam değilim. Her şeyim ortada… Ben utanılacak bir şey yapmadım” şeklinde konuştu.

‘MUHALEFET ŞİMDİ NİYE KONUŞMUYOR?’

Korkmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Benim bir kere duruşmaya çıktığımı ispatlayana 50 milyon dolar vereceğim. Ben hayatımda bir kere duruşmaya çıkmadım. Benim bir tane duruşmam yok. ABD’deki yargı sistemi Türkiye’deki gibi değil. O zaman ben şimdi dışarıdayım. Muhalefet şimdi niye konuşmuyor.”

‘UĞUR DÜNDAR’LA İGLİLİ BELGE AÇIKLAYACAĞIM’

Asıl benim itiraf edeceğim konular iktidarı güçlendirir. Ben muhalefet hakkında konuşursam muhalefet ortada kalmaz. Annem 3 kişiye beddua etti; Kemal Kılıçdaroğlu, Süleyman Soylu ve Uğur Dündar… Uğur Dündar ile ilgili çok çarpıcı belgeler açıklayacağım. Özellikle kendi TV kanalında onla bire bir yayın yapmak istiyorum. Yapacağım da… Belgeli konuşacağım. Elimde çok önemli belgeler var.”

Korkmaz, bir soru üzerine, yeni kurulan Ekol TV ile bir bağlantısının “kesinlikle olmadığını” da söyledi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com