Sevgilisinin eski erkek arkadaşlarını tek tek gözaltına aldıran başsavcıya inceleme

Sevgilisinin eski erkek arkadaşlarını gözaltına aldırdığı öne sürülen Çaycuma Başsavcısı Yavuz Cengiz hakkında inceleme izni verildi.

  • ü
  • 17 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, avukat sevgilisinin eski sevgililerini gözaltına aldırdığı iddia edilen Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde görev yapan başsavcı Yavuz Cengiz hakkında inceleme izni çıkardı.

Habertürk’te yer alan habere göre, Bakan Yılmaz Tunç, inceleme iznini Hakimler ve Savcılar Kurulu Başkanı sıfatıyla verdi.

Çaycuma Başsavcısı Yavuz Cengiz’in, avukat sevgilisinin aralarında avukat ve askerin de bulunduğu 5 eski sevgilisini kendi adına Instagram hesabı açtıklarını iddia edip “Kişisel verilerin hukuksuz şekilde ele geçirilmesi” suçlamasıyla gözaltına aldırdığı belirtildi. Gözaltına alınan kişilerin telefon ve bilgisayarlarında inceleme yapıldı.

Soruşturmada ismi geçen avukat Ömer Uras Kayahan, 24 saat geçmeden serbest bırakıldı.

Avukat Emrah Özmekik’in ofisinde çalışan bir personelin de ismi soruşturmada geçiyordu. Ofisteki bilgisayarı incelenen personel de serbest bırakıldı.

Özmekik, isminin soruşturmada geçmediğini, konunun personeliyle ilgili olduğunu söyledi. Hem yanında çalışan personelde hem de meslektaşı Ömer Uras Kayahan’a ait incelenen telefon ve bilgisayarlarda herhangi bir suç unsura rastlanmadığını belirten Özmekik, iki ismin de aynı gün serbest bırakıldıkları belirtti.

Çaycuma Başsavcısı Yavuz Cengiz ise hakkındaki iddialarla ilgili, “Bu konuda açıklama yapamam, İl Başsavcımız konuyu yakından takip ediyor. O açıklama yapabilir” dedi.

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com