Serdar Sertçelik ambulans ile kaçırılmış

Ayhan Bora Kaplan davasında gizli tanık olan Serdar Sertçelik'in Ankara'dan İstanbul'a ambulans ile kaçırıldığı ve daha sonra Kos Adası'na geçtiği belirtildi.

  • ü
  • 18 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

Ayhan Bora Kaplan’ın suç örgütünün ikinci adamı olmasına rağmen gizli tanık olduğu için kelepçe ile eve çıkarılan Serdar Sertçelik’in nasıl kaçtığı netleşmeye başladı. Serdar Sertçelik’in evininden hastaneye gidiyor gibi ambulans ile ayrıldığı belirlendi.

Sözcü’den Saygı Öztürk’ün haberine göre, Serdar Sertçelik evinden 27 Kasım tarihinde ambulans ile İstanbul’a götürüldüğü, daha sonra ise izini kaybettirdiği belirtti. Haberde ismi verilmeyen bir kaynak kaçırılma olayını şöyle anlattı:

“Serdar Sertçelik 20 Kasım’da lokantada vurulmuştu. Sonra hastane ve ev istirahati süreci başladı. 27 Kasım’da evden ayrılan Serdar’ın yurtdışına ne zaman çıktığı bilinmiyor. Edindiğimiz bilgilere göre önce Yunanistan’ın Kos Adası’na geçtiği, buradan Atina’ya gittiği, kendisine Atina’da Bulgar pasaportu verildiği bilgisi var. Bir ara Paris’te bulunduğu, daha sonra Karadağ’da olduğunu bazı telefon konuşmalarında söylediği kişiler var. Olayın içindeki bazı kaçaklar Dubai’de bulunuyor. Sertçelik’in de Dubai’de olma olasılığı yüksek.”

Serdar Sertçelik’in kaçırılmasının planlanması ve uygulanmasıyla ilgili olarak HTS kayıtları ve irtibatları nedeniyle biri Organize Şubede görevli M. ile üç sivil gözaltına alındı. Bunların Sertçelik’in kaçırılmasıyla ilgilerinin olup olmadığı soruşturma sonucu belli olacak.

ALİ YERLİKAYA’YA DESTEK

Öztürk, Ankara Emniyet’te üç müdür görevden alınmasıyla ilgili olarak İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yıpratılmak ve operasyonların yavaşlatılmaya çalışıldığını iddia etti. Öztürk,  ismini belirtmediği emniyet görevlisinin görüşlerini şöyle aktardı:

“Bu gelişmeler tamamen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı yıpratmaya ve operasyonları yavaşlatmaya yöneliktir. Bu konuda hiçbir tereddüt yok. Bu direkt İçişleri Bakanı’na yönelik bir operasyondur. Ali Bey yenilirse mafyaya gün doğar. Son olayda bazı görevlilerin hatası var ama olayın mafya operasyonlarının genişlemesini engellemeye dönük olduğu unutulmasın.”

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com