Serdar Ortaç’tan Ahmet Kaya açıklaması: O yıla döndüğüm zaman kendimi kesmek istiyorum

Şarkıcı Serdar Ortaç, Magazin Gazetecileri Derneği'nin düzenlediği ödül gecesinde linç girişimine uğrayan Ahmet Kaya hakkında konuştu: "O yıla döndüğüm zaman kendimi kesmek istiyorum. Tutuklanacağını biliyordu ama bunu yaptı. Ne cesaretmiş."

  • ü
  • 21 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

Şarkıcı Serdar Ortaç, Magazin Gazetecileri Derneği’nin 1999’da düzenlediği ödül töreninde sahnede yaptığı konuşma sırasında Kürtçe şarkısına klip çekmek istediğini söylemesi üzerine linç girişimine uğrayan Ahmet Kaya’ya ilişkin konuştu. Ahmet Kaya’ya linç girişimine katıldığı günde yaşananlar için tekrar özür dileyen Serdar Ortaç, “O yıla döndüğüm zaman kendimi kesmek istiyorum” dedi.

Serdar Ortaç, katıldığı bir YouTube programında o gece yaşananlara ilişkin bir kez daha konuştu.

Serdar Ortaç, “O yıla döndüğüm zaman kendimi kesmek istiyorum. O yıllarda Kürtçe konuşamazdın. Herif çıktı sahneye herkese rağmen, tutuklanacağını biliyordu ama bunu yaptı. Ne cesaretmiş” ifadelerini kullandı.

Annesinin Urfalı ve Kürt olduğunu söyleyen Ortaç, “1970’te biz Kürtçe selam veremezdik, annem Urfalı bize Kürtçe öğretirdi ve konuşmazdık” dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

NE OLMUŞTU?

Ahmet Kaya, Magazin Gazetecileri Derneği’nin 1999’da düzenlediği ödül töreninde sahnede yaptığı konuşma sırasında Kürtçe şarkısına klip çekmek istediğini söylemiş ve salondakilerin fiziki ve sözlü saldırısına maruz kalmıştı.

Kaya’ya saldıran şarkıcılar arasında olan Serdar Ortaç, sahneye fırlayarak İstiklal Marşı’nı okumuştu. Bu olayın ardından Ahmet Kaya, yurt dışında sürgün hayatı yaşamış ve 16 Kasım 2000 sabahı geçirdiği kalp krizi sonucu Paris’te hayatını kaybetmişti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com