Şenyaşar ve Yıldız aileleri barıştı: Cevdet Yılmaz ve Ahmet Türk de katıldı

Şenyaşar ve Yıldız aileleri arasındaki husumet sona erdirildi. Urfa'da 7 yıl önceki silahlı kavgada kayıplar veren ve yakın zamanda tahliye edilen aileler arasındaki barış yemeğine çok sayıda siyasetçi de katıldı.

  • ü
  • 27 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti ve DEM Partililerin de katılımıyla düzenlenen barış yemeğinde, Şenyaşar ve Yıldız aileleri arasındaki husumet sona erdirildi. Urfa’da 7 yıl önceki silahlı kavgada kayıplar veren ve yakın zamanda tahliye edilen aileler arasındaki barış yemeğine çok sayıda siyasetçi de katıldı.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 2018 yılında meydana gelen silahlı çatışmada Şenyaşar Ailesi’nden 3, Yıldız Ailesi’nden 1 kişi hayatını kaybetmişti. Olayın ardından yaşanan gerilim, geçen hafta davada yaşanan tahliyelerle yeni bir döneme girdi. Tahliye edilen isimler arasında Fadıl Şenyaşar ile AK Partili İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyi Celal Yıldız ve Enver Yıldız da yer aldı. Mahkemenin kararının ardından iki aile arasında barış sağlanması için yoğun bir siyasi çaba gösterildi.

İKİ AİLE ARASINDA BARIŞ GİRİŞİMİ

Geçtiğimiz hafta Pazar günü, TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, AK Parti Grup Başkanvekili Abdülhamit Gül, DEM Partili TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Suruç’a giderek iki aileyi barıştırmak için temaslarda bulundu. Görüşmelerin olumlu sonuçlanmasıyla Urfa’da bir barış yemeği organize edildi. Yemeğe çok sayıda siyasetçi ve kanaat önderi katıldı.

BARIŞ YEMEĞİ VE EL SIKIŞMA ANI

Barış yemeği, bugün Urfa’da gerçekleşti ve Ferit Şenyaşar ile İbrahim Halil Yıldız’ın el sıkışmasıyla sembolik bir anlam kazandı. Yemeğe, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, DEM Parti TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, TBMM Grup İdare Amiri İbrahim Eyyüpoğlu, DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, AK Parti MKYK üyesi İbrahim Halil Yıldız ve çok sayıda kanaat önderi ile Şenyaşar ve Yıldız ailelerinin mensupları katıldı.

Şenyaşar ve Yıldız aileleri arasındaki 6 yıllık husumet üst düzey siyasilerin katıldığı yemekle son buldu

Barış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, barış sürecinde Bekir Bozdağ, Sırrı Süreyya Önder, Abdülhamit Gül ve Ahmet Türk’ün gösterdiği yoğun çabaya dikkat çekerek, “Bu dört isim gerçekten özel bir çaba sarf etti, huzurunuzda hepsine teşekkür ediyorum” dedi. Yılmaz, barışın sağlanmasında emeği geçen herkese minnettarlığını ifade etti ve bu tür çabaların, toplumun huzur ve birlikteliğine katkıda bulunacağını vurguladı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com