Selvi’den al haberi: Erdoğan teğmenlerin yemininden rahatsız

Hürriyet yazarı Selvi, Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde teğmenlerin "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diye slogan atmasından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da rahatsız olduğunu yazdı.

  • ü
  • 04 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü yazısında, Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde teğmenlerin ettiği yeminin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı rahatsız ettiğini iddia etti.

Selvi mezun olan teğmenlerin, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atmasını “korsan yemin” olarak niteleyerek “Kara Harp Okulu’ndan 980 teğmen mezun olmuş. Bunların arasında 200-250’si kılıçlarını kaldırıp dönem birincisinin liderliğinde korsan yemin yapıyorlar; ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ diyorlar. Peki o zaman geriye kalan 750 teğmen Mustafa Kemal’in askeri değil mi? Onların komutanları Mustafa Kemal’in askerleri değil mi?” diye yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaşananlardan rahatsız olduğunu savunan Selvi, “Türk ordusu başarılarıyla tartışılmayı ve alkışlanmayı hak ediyor. Ama bu tür askeri vesayet dönemlerinin ruhunu yansıtan eylemler bu başarılara gölge düşürüyor” ifadelerini kullandı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com