Selvi, ‘normalleşeme’ sürecinin bitmesinden Özel’i sorumlu tuttu: MHP’nin ekmeğine yağ sürdü

Yandaş Abdulkadir Selvi, 'normalleşme sürecinin bitmesinde CHP lideri Özgür Özel'in iki kritik hatasının etkili olduğunu iddia etti.

  • ü
  • 17 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

Yandaş Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, CHP lideri Özgür Özel’in Bahçeli’nin açıklaması üzerine kullandığı ‘suç ortağı’ ifadesinin MHP’nin ekmeğine yağ sürdüğünü söyledi.

Selvi, siyasetteki normalleşme sürecinin son gelişmelerin ardından yara aldığını belirterek, “Siyasetteki normalleşme adına umut verici bir gelişmeydi. Ardından karşılıklı ziyaretlerle diyalog zemini oluşturuldu. Halkımız siyasetteki kavgadan bıktığı için bu diyaloğu destekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kelebek ömürlü olmasın” diye uyarmıştı. Ne yazik ki Kurban Bayramı’na normalleşme sürecinin yara aldığı bir ortamda giriyoruz. Ama bu fırsat bu kadar kolay harcanmamalı.” dedi.

‘Normalleşme’ sürecinde CHP lideri Özgür Özel’in iki kritik hata yaptığını kaydeden Selvi, “Özgür Özel iki noktada acemilik yaptı. Bir; Cumartesi Anneleri’nin Taksim’de eylem yapmalarına 5.5 yıl aradan sonra izin verildi. Normalleşme adına önemli bir adımdı. Özgür Özel bunun üzerinden eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya haraket etti. O zaman bu üslubun yanlış olduğunu, AK Parti’nin içine fitne sokma girişimi olarak yorumlanacağını söyledim. Normalleşme sürecine zarar vereceği uyarısında bulundum.

İkincisi ise Devlet Bahçeli’nin yumuşama sürecini hedef alan açıklaması üzerine yanlış yerden girdi. “Suç ortağını bize itmesin” dedi.

Anlaşıldı ki Bahçeli normalleşme sürecinden rahatsız. MHP siyasetteki yumuşamayı sabote etmek istiyor. Özgür Özel ise AK Parti hakkında kullandığı ifade ile MHP’nin ekmeğine yağ sürdü.”

Özgür Özel’in Ekrem İmamoğlu’nun yanında bulunduğu bir süreç, “suç ortağı’ ifadeseni kullandığna dikkat çekerek, “Erdoğan bir de imada bulundu. Özgür Özel’in İstanbul’a gidince Ekrem İmamoğlu etkisiyle normalleşme sürecine zarar veren bir dil kullandığına dikkat çekti. Belli ki CHP’de Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu bu süreçten rahatsız. MHP kurumsal olarak karşı.” ifadesini kullandı,

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com