Selahattin Demirtaş’a ‘onur kırıcı’ üst arama dayatması: Görüşlere çıkmama kararı aldı

Edirne Cezaevi'de tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş'a karşı, görüşlere gidiş ve dönüşlerde yeni bir uygulama dayatıldığı ortaya çıktı. Kararı "onur kırıcı" bulan Demirtaş ailesi, avukatları ve ziyaretçi görüşlerine çıkmama kararı aldı.

  • ü
  • 13 Mart 2024
  • ü
  • Gündem

Selahattin Demirtaş (FOTOĞRAF: JOHN THYS / AFP)

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş, kendisine karşı uygulanmaya başlayan “onur kırıcı” üst arama dayatması nedeniyle görüşlere çıkmama kararı aldı.

Konuya ilişkin Demirtaş’ın avukatlarından yapılan açıklamada, “Müvekkilimiz sayın Selahattin Demirtaş ile Edirne cezaevine görüş için geldik ancak kendisi söz konusu onur kırıcı arama uygulamasını kabul etmediği için görüşe çıkmamıştır. Açıklama ektedir” denildi.

Demirtaş’ın avukatlarından yapılan açıklama şöyle:

‘ODADAN HER GİRİŞ ÇIKIŞINDA AYAKKABILARINI ÇIAKRMASI İSTENDİ’

“Basına ve kamuoyuna,

Seçimlere çok az bir zaman diliminin kaldığı şu günlerde, Edirne Cezaevinde Sayın Selahattin Demirtaş’a onur kırıcı üst araması dayatılmaya başlanmıştır.

Adalet Bakanlığının talimatıyla, bugünden itibaren, Sayın Demirtaş’ın görüş için odadan her çıkış ve girişinde, kameraların önünde ayakkabılarını çıkarması dayatılmaktadır.

Sayın Demirtaş, bu uygulamayı onur kırıcı bir zorbalık olarak tanımladığını ve asla kabul etmeyeceğini belirterek bundan böyle aile, avukat ve milletvekili görüşlerine çıkmayacağını ifade etmektedir.

Konuyla ilgili, DEM Parti Genel Merkezi de acilen bilgilendirilmiştir. Parti yetkilileri, Adalet Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunarak bu onur kırıcı dayatmadan derhal vazgeçilmesini isteyecektir.

Demirtaş Savunma Grubu”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com