Demirtaş: Merak etme Baba, yüreğim bu hücreden büyüktür, hakkını helal et

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, babasının cenaze törenine katılmayacağını belirterek, "Yasımı cezaevinde yaşayacağım" dedi. Demirtaş, "Merak etme Baba, yüreğim bu hücreden büyüktür. Hakkını helal et. Nasırlı emekçi ellerinden bin defa öpüyorum. Mekanın cennet olsun" ifadesini kullandı.

  • ü
  • 31 Aralık 2023
  • ü
  • Gündem

Selahattin Demirtaş'ın babasının ölümün ardından yayınladığı mesaj.

Kobanê Davası’ndan tutsak bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş, sabah saatlerinde yaşamını yitirdi. Edinilen bilgiye göre, Selahattin Demirtaş, babasının cenazesine katılmayacağını avukatlarına bildirdi. Demirtaş, avukatlarına “Cenazeye katılmak için Adalet Bakanlığı’na başvurmayın” talimatı verdi.

Demirtaş’ın avukat Mahsuni Karaman, Demirtaş ile ilgili yaptığı görüşmeyle ilgili olarak, “Selahattin Demirtaş içinde bulunduğu siyasi rehinelik durumunu protesto etmek için izin almadı ve cenazeye katılmama kararı verdi. ‘Yasımı cezaevinde yaşayacağım’ dedi.” ifadesini kullandı.

DEM Parti sosyal medya hesabından Demirtaş’ın babasının ölümüyle ilgili mesajı yayınlandı. Demirtaş, “Merak etme Baba, yüreğim bu hücreden büyüktür. Hakkını helal et. Nasırlı emekçi ellerinden bin defa öpüyorum. Mekanın cennet olsun. Taziyelerini ileten, acımızı paylaşan herkese teşekkür ve selamlarımı iletiyorum. ” dedi.

CENAZE BUGÜN TOPRAĞA VERİLECEK

Tahir Demirtaş’ın cenazesi, defin işlemi için Amed’in Rezan ilçesindeki Yeniköy Mezarlığı’na götürüldü. Cenaze törenine, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, DEM Parti milletvekilleri Saliha Aydeniz, Sevilay Çelenk ve Serhat Eren ile partinin il ve ilçe yöneticileri, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yöneticileri, İnsan Hakları Derneği (İHD) Amed Şubesi yöneticileri, Barış Anneleri, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve çok sayıda kişi katıldı. Demirtaş’ın cenazesi, burada yapılacak dini vecibelerin ardından Sûr ilçesindeki Mardin Kapı Mezarlığı’ndaki aile mezarlığında saat 16.00’da defnedilecek.

Tahir Demirtaş’ın taziyesinin, Liceliler Yas Evi’nde kabul edileceği bildirildi.

DEM PARTİ’DEN AÇIKLAMA

DEM Parti Genel Merkezi de yaptığı açıklamada, rehin tutulan Demirtaş’ın cenazeye katılmayacağı belirtilerek, “Demirtaş, yassını cezaevindeki hücresinde yaşamak istediğini, bu konuda her hangi bir talepte bulunmayacağını iletmiştir” denildi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com