Demirtaş: Savunmamı babama, emekçi Tahir ustaya ithaf ediyorum

Kobanê duruşmasında savunma yapan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş: "Savunmamı, emekçi Tahir ustaya, babama onun şahsında tüm emekçi anne ve babalara ithaf ediyorum" sözleriye başladı. Demirtaş, neden tutuklandıklarını ve saf kötülüğü anlacağını söyledi.

  • ü
  • 02 Ocak 2024
  • ü
  • Gündem

Selahattin Demirtaş'ın babasının ölümün ardından yayınladığı mesaj.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de aralarında bulunduğu 18’i tutuklu 108 kişi hakkında açılan Kobanê Davası, görülmeye devam edildi. Duruşmada eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş savunmasının dördüncü gününe devam ediyor.

Selahattin Demirtaş’ın savunması, Diyarbakır’ın ardından İstanbul’da takip ediliyor. Avukatlar ve gazeteciler İstanbul 23’üncü Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonunda Selahattin Demirtaş’ın savunmasını izliyor.

Mahkeme heyeti, babası Tahir Demirtaş’ı kaybeden Demirtaş’a “Başınız sağ olsun” diyerek duruşmaya başladı. Heyet, Demirtaş’a savunmasına devam edip etmeyeceğini sordu. Demirtaş, “Elimden geldiğince devam edeceğim” dedi.

Demirtaş’ın savunması şöyle:

“Savunmamı, emekçi Tahir ustaya, babama onun şahsında tüm emekçi anne ve babalara ithaf ediyorum.”

(Bauman’dan ‘Şu anda siyasetin eli kolu bağlı’ cümlesini alıntı yaparak) Türkiye’de siyaset neden çöktü? Bizi hapse kim gönderdi? Bu dava vesilesiyle halkımızın tarihinin bir daha gün yüzüne çıkması için elimizden geleni yapacağız. Herkes elmanın düştüğünü gördü ama sadece Newton ‘neden?’ diye sordu. Biz de ‘neden’ diye soracağız. Neden bu saf kötülük? Bu dava vesile ile kötülüğün kaynağını anlatacağım.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com