Sedyeden düşürülen hasta 5 gün sonra hayatını kaybetti

Hastanede sedyeden düşürülen ve yoğun bakım servisinde 5 gündür hayat mücadelesi veren Muharrem D. hayatını kaybetti.

  • ü
  • 25 Mart 2024
  • ü
  • Gündem

Ankara’da bir hastanede muayene olmak için beklediği sırada sedyeden düşürülen hasta hayatını kaybetti. Hastaneden konuyla ilgili açıklama gelmezken, Muharrem D.’nin ölümüne dair, hasta bakıcılar ve hemşire hakkında, “taksirle ölüme sebebiyet verme” suçundan soruşturma başlatıldı.

Olay Ankara’da yaşandı. 15 Mart’ta Yenimahalle’deki bir hastanenin dahiliye polikliniğinde yatan Muharrem D., hasta bakıcıların refakatinde sedye üzerinde göz muayenesine götürüldü. Muharrem D.’ye refakat eden hasta bakıcılar Bayram S. ve İsa K. ile hemşire Satı T.’nin, sedyenin ayarlarıyla oynadıkları sırada hasta sedyeden düştü.

5 GÜN SONRA HAYATINI KAYBETTİ

AA’nın bildirdiğine göre; kafa üstü düşen Muharrem D. beyin kanaması geçirdi. Yoğun bakım servisinde 5 gündür hayat mücadelesi veren Muharrem D. hayatını kaybetti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, hastanın ölümünün ardından hasta bakıcılar Bayram S. ve İsa K. ile hemşire Satı T. hakkında “taksirle ölüme sebebiyet verme” suçundan soruşturma başlattı. Muharrem D’nin sedyeden düştüğü anların güvenlik kamerası görüntüleri de soruşturma dosyasına girdi.

GÖRÜNTÜLERİ VAR

Görüntülerde, hasta bakıcıların sedyenin ayarlarıyla oynadığı esnada, üzerinde hasta bulunan sedyenin aniden düştüğü sağlık görevlilerinin telaşla hastayı yerden kaldırmaya çalıştığı anlar yer alıyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com