Seçime bir gün kala yandaş yazardan son bir deneme: Yeniden Refah, AKP’den kallavi para istedi

Yeniden Refah Partisi'nin İstanbul'da kendi adayını çıkarmasının ardından iktidar kanadından gelen dışlama, hakaret ve televizyonlara çıkarmama baskısı seçime bir gün kala yandaş Fuat Uğur tarafından başka bir noktaya taşındı. Uğur'a göre Yeniden Refah AKP'den "kallavi" miktarda para istedi, olmayınca destek vermedi.

  • ü
  • 30 Mart 2024
  • ü
  • Gündem

Yarınki yerel seçimde özellikle İstanbul’daki oyları kritik önemde olan Yeniden Refah Partisi’ne iktidar kanadı ile destekçileri yandaş yazarlardan gelen tazyikler devam ediyor.

Afişleri toplatılan, önceden duyurulmuş televizyon programları dahi engellenen Yeniden Refah Parti’yle ilgili son iddia yandaş gazeteci Fuat Uğur’dan geldi. İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nun Yeniden Refah Partisi’nin kampanyasına destek olduğunu öne süren Uğur, partinin AKP’yle ittifak görüşmeleri sırasında ise “kallavi miktarda” para istediğini iddia etti.

Yazısına “YRP heyeti o parayı istedi mi? Cumhurbaşkanı ne dedi?” başlığını uygun gören Fuat Uğur, yazının ilerleyen bölümlerinde başlıktaki şüphesinden uzaklaşarak, “İşte YRP’nin masayı devirmesine sebep olan asıl gerekçe buydu. PARA, PARA, PARA! Yoksa ne Millî Görüş ne Gazze ve ne de Ahlâktı sebep. Ne alaka yani zaten” diye yazdı.

TV100’deki yazısında Uğur, Yeniden Refah Partisi’nin İstanbul adayı Mehmet Altınöz’ün afişlerinin “her yerde” olduğu öne sürerek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İBB arafından finanse edildiğini öne sürdü. Sosyal medyadaki iddiaları gerçekmiş gibi yazan Uğur, “Ancak geçenlerde işittiğim olay, YRP’nin seçim kampanyası ile ilgili yukarıda aktardığım gelişmelerle öylesine örtüştü ki sonuçta asıl sebebin ne olduğunu daha net anlama imkânı buldum” dedi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Uğur, o iddiayı şöyle aktardı:

“YRP-AK Parti görüşmelerini yürüten heyetin içindekilerden biri, bir yakınına dert yanarken verdi bu bilgiyi. Bu, YRP’deki AK Parti ve Erdoğan düşmanlığının belki de en açık deliliydi.

Evet, YRP heyetinin bu görüşmelerde İstanbul’da üç, Türkiye’de 35 ilçe istedikleri doğruydu. Zaten bunu kendileri de beyan ettiler. Ama ASIL GEREKÇE, ne onlar tarafından ne AK Parti tarafından açıklandı. Muhtemelen AK Parti tarafından açıklansaydı inkâr edeceklerdi ama gerçek şuydu:

YRP, AK PARTİ’DEN ÇOK BÜYÜK MİKTARDA BİR PARA İSTEDİ.

Öyle böyle değil ama, kallavi bir meblağ bu.

AK Parti heyeti aldığım istihbarata göre bu talebi yine de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a iletti. Ancak Erdoğan bunun mümkün olamayacağını söyledi. İstanbul’da bile Ekrem İmamoğlu’nun bütçesinin yarısı kadar bir bütçe ile bir seçim kampanyası yürüten AK Parti’nin böyle bir parayı vermesi imkânsızdı.

İşte YRP’nin masayı devirmesine sebep olan asıl gerekçe buydu.

PARA, PARA, PARA!

Yoksa ne Millî Görüş ne Gazze ve ne de Ahlâktı sebep.

Ne alaka yani zaten.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com