Seçim bölgelerinden dönen vekillerden AKP’ye şok: Erdoğan’ın yeniden adaylığı sorgulanıyor

1 Ekim'de başlayacak yeni yasamı yılı için seçim bölgelerinden dönen AKP'li vekillerin, halkın Erdoğan'ın yeniden cumhurbaşkanı adaylığına sıcak bakmadığını ilettikleri öne sürüldü. AKP kulislerinde "Erdoğansız iktidar" konuşulurken, "Erdoğan’ı yeniden seçtirmek için enerji harcanmasına halkın tahammülü olmadığı" belirtiliyor.

  • ü
  • 25 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Recep Tayyip Erdoğan (FOTOĞRAF: BÜLENT KILIÇ / AFP)

Cumhurbaşkanı Erdoğan tekrar aday olabilmesinin yasal yollarını açabilmek için anayasa değişikliği koşullarını zorlamaya çalışırken, AKP milletvekilleri arasında gündeminin değişmeye başladığı dile getiriliyor.

Yaz tatili nedeniyle seçim bölgelerine giden milletvekillerinin, seçmenin yoksulluğunu ve tepkilerini gördüğünü belirten Birgün yazarı Nurcan Bilge Gökdemir, AKP kulislerinde Erdoğan’ı yeniden seçtirmek için enerji harcanmasına “halkın tahammülü olmadığının” konuşulduğunu aktardı.

Gökdemir, “Erdoğan’ın ‘Tek adam’lığı içeriden de sorgulanıyor” başlıklı yazısında şu görüşlere yer verdi:

“Erdoğan’ın bir kez daha başkan olma arzusunun gerçekleşmesi için bilinen engellerin dışında bugüne kadar hiç denklemde yeri olmayan bir başka etken görülmeye başlandı son günlerde. TBMM’nin yaz tatili dolayısıyla çalışmalarına ara verdiği dönemde seçim bölgelerine giden milletvekilleri Ankara’ya dönmeye başladı. İktidar olanakları ile yaşadıkları tozpembe sahnenin dışına çıkan milletvekilleri Anadolu’da yurttaşların içine düştüğü büyük sıkıntının tanığı ve bundan dolayı iktidara yönelen öfkenin hedefi oldular.

‘AKP’LİLER ERDOĞANSIZ İKTİDARI KONUŞUYOR’

TBMM’nin 1 Ekim’de başlayacak yeni yasama yılının öncelikli gündemini oluşturacağı çok belli olan Anayasa değişikliği arayışlarının bu öfkeyi daha da büyüteceğini gördüler. Halk desteği azalan, aday olsa bile seçimi kazanma ihtimali tarihin en düşük düzeyinde bulunan Erdoğan’ı yeniden seçtirmek için enerji harcanmasına halkın tahammülü olmadığı konuşuluyor AKP kulislerinde…

Muhalefete alışkın olmayan, iktidarın olanaklarından siyasi tarihte örneği nadir görülecek ölçüde yararlanmayı alışkanlık haline getiren AKP’liler ‘Erdoğansız iktidarı’ ofis buluşmalarında, ikili görüşme düzeyinde de olsa konuşuyor.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com