Seçil Erzan ilk kez mahkemede açıkladı: Hazine Bakanlığı yetkilisi de fona para yatırdı

Seçil Erzan, duruşmada daha önce bahsetmediği bir bilgiyi paylaşarak, Hazine Bakanlığı'nda danışman olarak görev yapan bir kişinin fona para yatırdığını açıkladı.

  • ü
  • 12 Ocak 2024
  • ü
  • Gündem

Kamuoyunda Fatih Terim Fonu olarak bilinen, ponzi yönteminin kullanılıdığı gizli fon dolandırıclığı davasında Seçil Erzan ikinci kez hakim karşısına çıktı. Erzan bugünkü duruşmada ilk kez fona Hazine Bakanlığı yetkilisinin de para yatırdığını itiraf etti.

Erzan, duruşmada daha önce bahsetmediği bir bilgiyi paylaşarak, Hazine Bakanlığı’nda danışman olarak görev yapan “Emirhan” isimli bir kişinin iş insanı Atilla Baltaş aracılığıyla fona para yatırdığını açıkladı.

KAYIPLARI TELAFİ ETMEK İSTEMİŞ

Erzan, 2010 ve 2011 yılları arasında borsada büyük kayıplar yaşadığını, bu kayıpları telafi etmek için çeşitli yöntemlere başvurduğunu ifade etti. 2011’de Florya Şubesine başladığını ve burada çeşitli al-sat işlemleri yaparak borcunun bir kısmını kapattığını belirtti. İş insanı Atilla Baltaş’tan yardım istediğini ve kuzeni Tanın Yılmaz’ın 200 bin TL’lik mevduat hesabı açarak bu parayı eşi Merve’ye verdiğini anlattı.

PARALARI DEĞERLENDİRMİŞ!

Erzan, kuzeninin ve diğer müştekilerin paralarını değerlendirdiğini, bu işlemlerde herhangi bir yasak olmadığını iddia etti. Ayrıca, kendisine borç verenlerin yaşam standartlarının arttığını, bu süreçte artan baskı ve stres altında faiz ödemeleri yapmak zorunda kaldığını ifade etti.

GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Mahkeme Başkanı’nın sorusu üzerine, Erzan, Süleyman Aslan ve Nuri Köşkdere’den aldığı paraları, dövizcilerin borçlarını ödemek için kullandığını söyledi. Erzan, duruşmada gözyaşlarına hakim olamayarak, tüm hesapların incelenmesini talep etti ve bu olaylar yüzünden geleceğini ve işini kaybettiğini belirtti. Mahkeme, öğle arasının ardından Erzan’ın savunmasına devam edecek.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

DURUŞMAYA KATILMADILAR

Davaya tutuklu sanıklar Seçil Erzan ve Ali Yörük ile tutuksuz sanıklar Nazlı Can ve Asiye Öztürk katıldı. Duruşmaya “müşteki” sıfatıyla katılması beklenen Arda Turan, Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan’ın mahkemeye mazeret dilekçesi gönderdikleri belirtildi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com