Seçil Erzan davasında tahliye

Aralarında ünlü futbolcuların bulunduğu isimlerin de bulunduğu 30'den fazla kişiyi 25 milyon dolar ve 7 milyon TL dolandırdığı iddia edilen Seçil Erzan'ın yargılandığı davada Ali Yörük tahliye edildi.

  • ü
  • 21 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Yüksek karlı güvenilir bir fon olduğunu ve Fatih Terim gibi isimlerin de bu fona dahil olduğunu söyleyerek aralarında tanınmış futbolculardan Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan’ın da bulunduğu 30’dan fazla kişiyi yaklaşık 25 milyon dolar ile 7 milyon 384 bin lira dolandırdığı iddia edilen banka şube müdürü Seçil Erzan’ın yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülen 8 sanıklı duruşmada tutuklu sanıklar Seçil Erzan ile Ali Yörük, bazı tutuksuz sanıklar ile birlikte hazır bulundu. Duruşmaya taraf avukatları da katıldı.

TEK TUTUKLU KALDI

Ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Ali Yörük’ün ‘yurt dışına çıkış yasağı’ ve haftada 3 gün ‘imza atma’ şeklinde adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi. Heyet, sanık Erzan’ın ise tutukluluk halinin devamına hükmetti.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU

Mahkeme ayrıca, banka çalışanlarından sorumlular ile ilgili olarak ‘suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme’ suçundan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirimde bulunulmasına ve Fatih Terim’in mahkemede tekrar dinlenilmesi talebinin alınan beyanı yeterli görüldüğünde reddine karar verdi.

Heyet, bankaya yazı yazılarak genel olarak hesap sahiplerinin hesaplarıyla ilgili riskleri koruyan sigorta bulunup bulunmadığının sorulmasına ve müştekilerle ilgili sigorta şirketinin ‘zimmet’ riskinin gerçekleştiğinden bahisle ihbar yapılıp yapılmadığının sorulmasına hükmetti. Duruşma 15 Kasım 2024 tarihine ertelendi.

Kararın açıklanmasının ardından sanık Erzan’ın ağladığı da görüldü.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com