Saymaz: İmamoğlu kazanırsa ikinci mucizeyi gerçekleştirmiş olacak

Gazeteci İsmail Saymaz, İmamoğlu'nun ittifaksız bir şekilde seçime girmesine rağmen anketlerde önde olduğuna işaret ederek, "İmamoğlu kazandığı takdirde, yakın siyasi tarihte Erdoğan’dan sonraki ikinci siyasi mucizeyi gerçekleştirmiş olacak."dedi. Saymaz, CHP'de Kılıçdaroğlu kliğinin İmamoğlu'nun seçim kaybetmesi için çalıştığını ifade etti.

  • ü
  • 01 Mart 2024
  • ü
  • Gündem

Gazeteci İsmail Saymaz, “Cumhurbaşkanı Erdoğan istihareye yatsa, seçim için Allah’tan bir dilekte bulunsa, İmamoğlu’nun ittifaksız kalmasını dilerdi”dedi. Seçim sonucunda Kılıçdaroğlu kliğinin harekete geçeceğini ifade eden Saymaz, “Zafer Partisi’ni “Aday çıkarın” diye gazlayan mı ararsın…DEM’in propagandasını yapan mı!” dedi.

Saymaz, Ankara ve İstanbul belede seçimleriyle ilgili anketlere ve değerlendirmelere yer verdi. Ankara’da Mansur Yavaş’ın tarihinin en kolay seçim kampanyasını yürüttüğünü söyledi. Saymaz, Ankara’da Cumhur İttifakı’nın milletvekili seçimindeki oy oranını bile korumasının mümkün olmadığını kaydetti. 

Metropoll ve Optimal tarafından yapılan anketlerde İmamoğlu’nun önde göründüğünü kaydeden Saymaz, AKP’lilerin bile ‘İmamoğlu kazanır’ dediğini yazdı. İYİ Parti ve DEM Partisi’nin aday çıkarmasının ardından İmamoğlu’nun seçimi kazanacak olmasının ikinci bir mucize olacağını ifade edene Saymaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

DEMEK Kİ DEMLENMİYORLARMIŞ!

“Şöyle düşünün:

Cumhurbaşkanı Erdoğan istihareye yatsa, seçim için Allah’tan bir dilekte bulunsa, İmamoğlu’nun ittifaksız kalmasını dilerdi. Erdoğan’ın duası kabul oldu diyebiliriz.

İyi Parti, “Öz başına giriyorum” dedi, Buğra Kavuncu’yu aday çıkardı.

DEM Parti, içlerindeki en güçlü siyasi karakter olan Meral Danış Beştaş’ı İmamoğlu’nun karşısına çıkardı.

Demek ki demlenmiyorlarmış!

İmamoğlu’nu şartsız destekleyeceğini belirten Muharrem İnce kararını değiştirdi.

14 Mayıs’ta CHP’den milletvekili olacağı konuşulan eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Azmi Karamahmutoğlu, ki o da Trabzonlu, hem İyi Partililerin hem de MHP’lilerin oyuna talip. Dişli bir rakip olduğu su götürmez gerçek.

CHP listesinden milletvekili seçilen Birol Aydın, Saadet’ten ve İdris Şahin ise DEVA’dan aday.

Önceki dönemde İyi Parti İBB meclis üyesi olan Taylan Yıldız, bağımsız aday olarak şansını deniyor.”

‘KILIÇDAROĞLU KLİĞİ 1 NİSAN’I BEKLİYOR’

Daha önemlisi…

CHP’deki değişimi boğmak için İmamoğlu’nun mağlubiyetine bel bağlayan kimi Kılıçdaroğlu yanlıları ve eski parti profesyonelleri İstanbul’u kaybettirmek için Kurum’dan daha çok çabalıyor.

Zafer Partisi’ni “Aday çıkarın” diye gazlayan mı ararsın…

DEM’in propagandasını yapan mı!

İmamoğlu yenilirse olağanüstü kurultay çağrısı yaparak partiyi geri almanın hesabındalar.

Kılıçdaroğlu bile partisinin başkan adaylarını destekleyeceğine başarısızlık senaryoları üzerine tahmin yaparak, “Yerel seçimlerde başarısızlık olursa oturup tartışacağız” diyebiliyor.

İmamoğlu, tüm rakiplerine ek olarak bir de Kılıçdaroğlu kliğine karşı yarışıyor.

14 MAYIS’IN ARİTMETİĞİ

14 Mayıs’ta AK Parti, İstanbul’da yüzde 36, ortağı MHP yüzde 6.2 oy aldı.

Toplam yüzde 42.

CHP ise Saadet, DEVA, Gelecek ve Demokrat Parti ile birleşip ancak yüzde 28.3 aldı.

Aradaki fark 14 puanı buluyor.

Bu tabloya baktığımızda Kurum’un zaferini çoktan ilan etmesi gerekmez miydi?

Aritmetiğe göre Cumhur’un kendi oyunu koruması İstanbul’u kazanmasına yetiyor. Ne var ki AK Parti “Oh, kazandık” diyemiyor. AK Parti’nin en angaje anketlerinde bile Kurum, İmamoğlu’nu yarım veya bir puan geçebiliyor.

SADECE İSTANBUL KAZANMAYACAK

Bu nasıl mümkün oluyor?

Özgür Özel ile el ele veren İmamoğlu CHP’yi değirmen taşı gibi ağır ağır döndürerek, merkeze itiyor ve her kesimden oy alıyor.

Optimar’a göre…

İyi Partililerin yüzde 76.2’si, DEM’lilerin yüzde 56.7’si, Zafer Partililerin yüzde 35.5’i, MHP’lilerin yüzde 12.4’ü ve AK Partililerin yüzde 9.4’ü “İmamoğlu’na oy verebilirim” diyebiliyor.

İmamoğlu kazandığı takdirde, yakın siyasi tarihte Erdoğan’dan sonraki ikinci siyasi mucizeyi gerçekleştirmiş olacak.

Kaybederse…

Yalnızca İmamoğlu kaybetmeyecek.

Kazanırsa…

Yalnızca İstanbul kazanmayacak.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com