Sayıştay raporu: Sivil havacılık güvenliğinde dramatik düşüş var

Sayıştay'ın denetim raporuna göre; Türkiye'nin sivil havacılık güvenliği puanı 84'ten 49.4'e düşürüldü.

  • ü
  • 08 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

Sayıştay’ın denetim raporuna göre; Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün net zararı 77 milyon lira oldu. Türkiye’nin sivil havacılık güvenliği puanı da 84’ten 49.4’e düşürüldü.

Ekomomim’in haberine göre, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, “Bu zarar, kurumun mali sürdürülebilirliği açısından ciddi bir tehlike. Havacılık sektörümüz ICAO puanlarının düşük olması nedeniyle bazı uçuş kısıtlamalarına tabi tutulabilir, yabancı yatırımcılar için riskli hale de gelebilir” diyerek Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun yanıtlaması talebiyle önerge verdi.

Önergesinde ICAO’nun Türkiye’ye yönelik denetimlerini eylülde yaptığını belirterek, Türkiye’nin sivil havacılık güvenliği puanının 49.4’e düştüğünü ifade etti.

TÜRKİYE İÇİN EK GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINABİLİR

ICAO’nun Türkiye’nin puanını bu denIi düşürmesinin ardından yabancı şirketlerin Türkiye’ye uçuş operasyonunu gözden geçirebileceği ve bazı kurumların da Türkiye’den gelen uçuşlar için ek güvenlik önlemi alabileceği ve havaalanı yatırımı noktasında yabancı yatırımcının günden güne çekimser olmaya başladığı ifade ediliyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com