Savcılıktan gözaltındaki işkenceye takipsizlik

Afyon Başsavcılığı, gözaltında başına elektrikli işkenceye uğrayan Aysun Işınkaralar'ın işkenceci polisler ve doktorlar hakkındaki suç duyurusuna takipsizlik verdi.

  • ü
  • 14 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

Afyonkarahisar’da kapatılan Özel Nezahet Kız Öğrenci Yurdu’nda müdürlük yaptığı için 7 Mayıs 2018’de gözaltına alınan Aysun Işınkaralar‘ın Afyon emniyetinde kendisine işkence eden poliler hakkındaki suç duyurusu savcılık tarafından reddedildi.

Afyon Emniyeti’nde ayak bileklerine elektirik verilen, boğazı sıkılan ve tehdit edilen Işınkaralar, suç duyurusunda kendisine kötü muamele ve işkence yapan polislerden ve işkenceyi kayıt altına almayan doktorların isimlerini de vermesine rağmen red kararında, Işınkaralar’ın ifadesinin delil niteliği taşımadığı ve yeniden soruşturma açmaya yeterli olmadığı ileri sürüldü.

DEM Parti Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Afyon Başsavcılığı’nın red kararınan tepki göstererek,  “Aysun Işınkaralar, Afyon Emniyeti’nde gördüğü işkencenin örtbas edilmesine karşı, yıllardır mücadele veren bir hanımefendi. Kendisi Afyon Emniyeti’nde işkenceye uğradı ve ardından Hipokrat yeminine ihanet eden doktorlar ve savcılar tarafından başvurularına takipsizlik verildi. Suç duyurusuna da takipsizlik verildi. Apaçık bir işkence var, Türkiye’de adil yargılama yok.” dedi.

56 AY CEZAEVİNDE KALDI

Afyonkarahisar’da kapatılan Özel Nezahet Kız Öğrenci Yurdu’nda 2,5 yıl müdürlük yaptığı için 7 Mayıs 2018’de gözaltına alınıp tutuklanan Aysun Işınkaralar’ın (35), 7 yıl 9 ay 22 gün hapis cezası verildi. Afyon E Tipi Cezaevinde 56 ay hapis yatan Işınkaralar, 22 Aralık 2022’de cezanın yatarı bittiği için tahliye edildi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com