Saray’ın eski TKP’li danışmanı hızını alamadı: Sol ilkelere daha uygun hareket eden lider Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, eski Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyesi hukuk danışmanı Mehmet Uçum, "Sol ilkelere daha uygun hareket eden lider Erdoğan, sol politikalara en yakın olan parti Ak Parti’dir" ifadesini kullandı.

  • ü
  • 25 Şubat 2024
  • ü
  • Gündem

Cumhurbaşkanı Danışmanı Mehmet Uçum

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, Erdoğan’ı ‘sol ilklere en uygun lider’, AKP’yi de ‘sol politikalar en uygun parti’ ilan etti.

Uçum, sol hareketler hakkında yazdığı yazıda AKP’yi “neredeyse sosyalist” ilan etti.

Sol ilkelere en uygun hareket eden liderin AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ileri süren Uçum, Oda TV’ye gönderdiği yazıda AKP’nin de sol politikalara en yakın parti olduğunu savundu.

Uçum, yazısında şunları kaydetti:

“Günümüzde solun ayırdedici karakterlerine bakıldığında, anti-emperyalizm, yurtseverlik, darbe karşıtlığı, mültecilerin korunması, kadın hakları savunuculuğu, gençliğe sahip çıkılması, güçlü sosyal politikalar gibi temel sol yaklaşımlar üzerinden değerlendirildiğinde siyasi niteleme açısından olmasa dahi siyasi pratik bakımından sol ilkelere daha uygun hareket eden liderin R. T. Erdoğan, sol politikalara yakın olan partinin Ak Parti olduğu çok güçlü bir şekilde söylenebilir.”

ESKİ TKP ÜYESİ

Mehmet Uçum, daha önce Türkiye Komünist Partisi’nin gençlik kollarında görev aldığını açıklamıştı. Uçum, 1980 darbesi ve sonrasında işkence gördüğünü de açıkladı. “Ağabeylerim, amcalarım sol hareketin içindeydi. 12-13 yaşında politik faaliyetlere katıldım” diyen Uçum, eski Türkiye Komünist Partisi’nin gençlik kolunda görev aldığını açıkladı. Uçum, yakın bir arkadaşının o dönemki sağ-sol çatışmasında öldürüldüğünü de aktarmıştı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com