Saray’dan Kobani Davası açıklaması: Milli yargımızla ne kadar gurur duysak azdır

Kobani Davası'nda Kürt siyasetçilere onlarca yıl hapis ceza verilmesi Saray'ın Başdanışmanı Mehmet Uçum tarafından "Türkiye’nin yargı erki bağımsız ve tarafsızdır. Milli yargımızla ne kadar gurur duysak azdır" şeklinde değerlendirdi.

  • ü
  • 16 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

Cumhurbaşkanı Danışmanı Mehmet Uçum

Kobani Davası’nda Kürt siyasetçilere ceza yağdırılmasının ardından Saray’ın hukuk işlerinden sorumlu Başdanışmanı Mehmet Uçum, “Türkiye’nin yargı erki bağımsız ve tarafsızdır.Milli yargımızla ne kadar gurur duysak azdır.”dedi. 

Kobani Davası’nda Selahattin Demirtaş’a 42, Figen Yüksekdağ’a 30, Ahmet Türk’e 10 yıl ve diğer sanıklara farklı cezalar verildiği kararla ilgili Saray’dan yargıyı öven bir açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hukuk Başdanışmanı Mehmet Uçum, sosyal medyadan isim vermeden Kobani Davası’nda ceza yağdırdan yargıçları övdü. Uçum, “Türkiye’nin yargı erki bağımsız ve tarafsızdır. Hem içeride diğer erkler karşısında hukuk sistemimizin gerektirdiği şekilde hem de küresel emperyalizmin bütün odaklarına karşı ulusal duruşuyla. Milli yargımızla ne kadar gurur duysak azdır” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com