Saray’a toz kondurmayan Fatih Altaylı, Abdullah Zeydan olayını ‘Fetö’ye bağladı

Van'da seçimi kazanan DEM Partili Abdullah Zeydan'ın yerine AKP'li adaya mazbata verilmek istenmesiyle ilgili çıkan krizi yorumlayan gazeteci Fatih Altaylı, yargıda hala Gülen cemaati mensuplarının bulunduğunu iddia ederek, kararın da onlardan kaynaklandığını savundu.

  • ü
  • 05 Nisan 2024
  • ü
  • Gündem

Van’da seçimden birinci çıkan DEM Partili Abdullah Zeydan’ın memnu haklarının geri alınarak mazbatasının daha az oy alan AKP’li adaya verilmek istenmesiyle yaşanan üç günlük kriz tartışılmaya devam ediyor.

Yüksek Seçim Kurulu’nun mazbatayı Zeydan’a vermesiyle çözülen krizle ilgili en şaşırtıcı yorumlardan biri ise gazeteci Fatih Altaylı’dan geldi. Altaylı, yargı içinde Gülen cemaati mensuplarının kaldığını ileri sürerek, onların bu adımı atmış olabileceğini savundu.

Kişisel YouTube kanalındaki yayınında konuşan Altaylı, “Bize gelen bilgilere göre, bu kararı alan mahkeme ile ilgili, yani bu ortalığı karıştıran, parmağa atan mahkeme ile ilgili bir araştırma başlatılmış. Son derece doğrudur bu araştırmanın başlatılmış olması. Şu açıdan doğrudur, Fetö parmağı aranıyor. Çünkü biliyoruz ki hala bürokraside, hatta şöyle söyleyeyim, şeyde bile, Beştepe’de bile muhtemelen hala Fetö’cüler var. Yargıda hala ortaya çıkarılıyor. İçişleri Bakanlığı’nda, emniyette, her yerde hala grup grup Fetö’cü, kripto Fetö’cü, öyle böyle bir takım Fetö’yle uzantılı ortaya çıkartılıyor. Açıkçası benim kanaatim, bunların bazıları zaten biliniyor da biline biline göz yumulanlar da var diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Gülen cemaati ile PKK arasında geçmişte “işbirliği” olduğunu iddia eden Altaylı, “Yani bunlar, acaba Fethullah Gülen cemaati, örgütü, bağlantılı birileri mi, bu kararı Türkiye’de bir şey yaratmak için almış olabilirler mi diye. Niye? Çünkü bir ara İstanbul’da ne kadar Fetö’cü emniyet müdürü var ise eğer, Fetö ile iktidarın el ele olduğu, yakın olduğu dönemde kendilerini Doğu ve Güneydoğu’daki kritik illere atatmışlar ve burada açılım süreci ve sonrasında örgütün yani PKK’nın güçlenmesine destek olacak bir takım olaylara göz yummuşlardı” dedi.

Sözlerini sürdüren Altaylı, “O yüzden bugün de aynı işbirliğinin devam edebiliği ya da aynı bozgunculuğun devam ediyor olabileceği yolda bir araştırma yapılmış. Doğru ve haklı bir araştırmadır ama korkum odur ki araştırma yapanlar da Fetö’cü olmasın” ifadesini kullandı.

AKP’LİLER TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Van’da ortaya çıkan kriz sonrası AKP içinden de Hayati Yazıcı, Orhan Miroğlu, Orhan Atalay, Aziz Babuşçu gibi pek çok isim karara tepki göstererek mazbatanın DEM Partili Zeydan’a verilmesi gerektiğini savunmuştu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com