Sanki kabadayı: Alpay Özalan, Meclis kürsüsüne sadece saldırı için çıkıyor

Meclis’te yaşanan kavgaların baş figürü halini alan ve son olarak Ahmet Şık'a saldıran AKP'li Alpay Özalan, daha önce yalnızca milletvekili seçimlerinin ardından yemin etmek için kürsüye çıkmıştı. Özalan, kürsüye her çıkışında ye birine saldırıyor, ya küfür ediyor ya da tehditler savuruyor...

  • ü
  • 16 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

AKP'li Alpay Özalan, Ahmet Şık'a saldırdı. (FOTOĞRAF: ADEM ALTAN / AFP)

Türkiye İşçi Partisi’nden (TİP) Hatay milletvekili seçildikten sonra vekilliği düşürülen ve AYM kararına rağmen cezaevinde tutulan Gezi hükümlüsü Can Atalay’ın durumunu görüşmek için olağanüstü toplanan Meclis Genel Kurulu’nda Ahmet Şık konuştuğu sırada kürsüye çıkarak saldırıda bulunan Alpay Özalan, daha önce yalnızca milletvekili seçimlerinin ardından yemin etmek için çıktı.

Genel seçimlerin ardından yemin ettikten sonra herhangi bir konuşma için kürsü hakkını kullanmayan Özalan, bugüne kadar komisyonlarda da bir konuşma yapmadı.

İlk imza sahibi olduğu kanun teklifi bulunmayan Özalan, sahibi olduğu yazılı soru önergesi de bulunmuyor.

Özalan’ın yalnızca ‘Srebrenitsa Soykırımının unutturulmaması, Filistin halkına yönelik benzer saldırıların ve bu türden insan hakları ihlallerinin önlenmesine yönelik tedbirlerin görüşülmesi amacıyla bir genel görüşme açılmasına ilişkin önergesi’ bulunuyor.

İLK VUKUATI DEĞİL

Özalan, daha önce 8 Aralık 2021 yılında TBMM’deki İçişleri Bakanlığı bütçe görüşmelerinde o dönem CHP Grup Başkanvekilliği görevinde bulunan Özgür Özel’in de üzerine yürümüştü.

CHP’li vekillere de saldıran Alpay, ayrıca attığı bir tweetten dolayı milletvekilliği düşürülen Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nu zorla Meclis Genel Kurulu’ndan çıkarmak istemişti.

İdare amiri olarak aslında Meclis’teki düzeni koruması beklenen Özalan’ın bu saldırısı ilk değil. Adından sadece saldırı ve karıştığı kavgalarla söz ettiren Özalan’ın karıştığı bazı saldırılar şöyle:

2018: AKP milletvekilleri ile HDP milletvekilleri, torba yasa teklifinin görüşülmesi sırasında birbirine girdi. Kavgada Özalan AKP saflarında başı çekti.

2020: Hak ihlalleri konusundaki meclis araştırma önergesi görüşülürken kavga çıktı. Özalan bu kavgada da sahnedeydi.

2021: Özalan, dönemin içişleri bakanı Süleyman Soylu’ya yanıt vermek için kürsüye gelen Özgür Özel Özel’in üzerine yürüdü. Diğer vekiller de araya girince gerilim yükseldi yumruklar havada uçuştu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com