Sanatçı Berhan Şimşek tatil için bulunduğu Burhaniye’de gözaltına alındı

Berhan Şimşek tatil için bulunduğu Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde kaldığı otelde gözaltına alındığını duyurdu.

  • ü
  • 11 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

Berhan Şimşek gözaltına alındı

Sinema oyuncusu, yönetmen ve siyasetçi Berhan Şimşek tatil için bulunduğu Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde kaldığı otelde gözaltına alındığını duyurdu. Sanatçı gözaltına alınma gerekçesini bilmediğini belirterek, “Öğreneceğiz” dedi.

Berhan Şimşek, X hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Burhani’yeden kaldığım otelden göz altına alındım ! Gerekçe : …. Öğreneceğiz” ifadelerini kullandı.

‘SİNDİRİLMEK İÇİN GÖZALTINA ALINIYORUZ’

Şemşek, serbest kaldıktan sonra yaptığı paylaşımda ise, “Dün gece saat 03.00’te göz atına alınma gerekçem, davacı olduğum bir dava. Türkiye’de yargının çalışmadığını söyleyemeyiz . Kırmızı bültenle arananlar villalarda yaşıyor, bizde gece yarısı sindirilmek için göz altına alınıyoruz Yaşasın adalet” dedi.

BERHAN ŞİMŞEK KİMDİR?

1958 yılında Bayburt’ta doğan Berhan Şimşek, ilk öğrenimini Bayburt’ta, orta öğrenimini İstanbul Abdülhak Hamit akşam Ortaokulu’nda, lise ögrenimini Vefa Akşam Lisesi’nde tamamladı.

ÖDÜLLÜ OYUNCU VE YÖNETMEN

25 yıl sinema oyunculuğu yapan Berhan Şimşek, Hosçakal Yarın, Uzlaşma, İpekçe, Işıklar Sönmesin gibi filmlerde oynamıştır. Televizyon ve dizi yönetmenliği de yapan Berhan Şimşek, Magazin Gazetecileri Derneği “En İyi oyuncu”, Ankara Film Festivali “En İyi Erkek Oyuncu”ödüllerinin de sahibidir.

KÖŞE YAZILARI YAZDI

Nazım hikmet ve 68’liler Vakfı üyesi, (ÇASOD) Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği Kurucu Üyesi olan Berhan Şimşek,1996-97 yıllarında Günaydın Gazetesi’nde köşe yazarlığı ve 1999 yılında Milliyet Gazetesinde seçim yazıları yazmıştır.

SİYASETE ATILDI

Cumhuriyet Halk Partisi 10. Olağanüstü Kurultayında Parti Meclisi Üyeliği’ne seçilen Berhan Şimşek, 8 dönem Parti Meclisi Üyeliği görevini sürdürmüş ve MYK üyeliği yapmıştır. 22. dönem İstanbul Milletvekilliğine seçilen, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyeliği, Türkiye- Macaristan Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanlığı ve CHP İstanbul İl Başkanlığı görevini yapan Berhan Şimşek 1 çocuk babasıdır.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com