Şamil Tayyar, ‘kamuda tasarruf paketi’ni değerlendirdi: Sandıkta dayak mı yemek gerekiyordu?

Eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar "Kamuda Tasarruf ve Verimlilik" paketine yönelik dikkat çeken açıklamalarda bulundu, milletvekili maaşlarını savundu.

  • ü
  • 14 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

Şamil Tayyar

Eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar, TGRT Haber canlı yayınında dün açıklanan kamuda tasarruf paketi üzerine değerlendirmede bulundu. Tayyar, “Ortaya konan tedbirler sadece bugünkü açıklamalarla sınırlı değil. Sayın Bakan Şimşek’in belirttiği gibi vergi adaletsizliğin giderilmesi, kayıt dışılığın giderilmesi gibi yeni paketler de gelecek. Harcamalarda kısıtlamaya gidilmesi için sandıktan düşük oy almaya gerek yoktu. Böyle bir tedbir almak için sandıkta dayak mı yemek gerekiyordu?” dedi.

Tayyar TGRT Haber’de yayınlanan Medya Kritik programına konuk oldu. Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük’ün gündeme ilişkin sorularını cevaplandıran Tayyar, “Kamuda Tasarruf ve Verimlilik” paketine yönelik dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Tayyar, şunları söyledi:

‘GELİR DENGESİZLİĞİ İTİRAFI’

“Gelir gurupları arasında çok ciddi dengesizlik oluştu. Zengin daha zengin oldu. Orta direk neredeyse azaldı, onların önemli bir kısmı da alt tabakaya yaklaştı. Gelir dağılımındaki dengesizlik ve derin yoksulluk ister istemez göze battı.

‘BU BİR REFORM DEĞİL…’

Bugün iki bakanımızın açıkladığı tasarruf tedbirleri, aslında bir reform değil olması gerekendi. AK Parti 2002’den beri zaten böyle yönetiyordu. Son zamanlardaki fuzuli açıklamalar şimdi kısılıyor. Ortaya konan tedbirler sadece bugünkü açıklamalarla sınırlı değil. Sayın Bakan Şimşek’in belirttiği gibi vergi adaletsizliğin giderilmesi, kayıt dışılığın giderilmesi gibi yeni paketler de gelecek.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

MİLLETVEKİLİ MAAŞLARINI SAVUNDU

Milletvekili maaşına gelene kadar 33 ayrı kademede çok daha yüksem maaşlar var. Bunlar hiç konuşulmaz. Milletvekili maaşı 34. sırada yer alıyor. Milletvekilinin maaşı dışında kamuya yüklediği hiç masrafı yok. Bütün kavga ve tartışma bunun üzerinden yürüyor.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com