Saldırıya uğrayan kilise, tüm dinlerin temsilcilerinin katılacağı törenle açılacak

Silahlı saldırının yaşandığı ve bir kişinin hayatını kaybettiği Santa Maria Kilisesi, Perşembe günü düzenlenecek törenle açılacak. Ayine tüm dinlerin temsilcileri katılacak.

  • ü
  • 29 Ocak 2024
  • ü
  • Gündem

Fotoğraf: Fatoş Erdoğan

Sarıyer Büyükdere’de bulunan ve saldırıya uğrayan Santa Maria Kilisesi, Perşembe günü yapılacak kutsama ayininden sonra yeniden ibadete açılacak. Ayine tüm dinlerin temsilcileri de katılacak.

Sarıyer Büyükdere’de bulunan ve Latin Katolik cemaatine ait olan Santa Maria Kilisesi’nde dün meydana gelen silahlı saldırı sonucunda 1 kişi hayatını kaybetti.

IŞİD’in üstlendiği saldırı sonrasında Santa Maria Kilisesi kapatılırken, Latin Katolik cemaatine ait diğer kiliselerin önüne de polis gönderildi.

İki saldırganın da dün gece saatlerinde yakalanmasının ardından bugün bir kez daha yazılı açıklama yapan Papalık Vekili Massimiliano Palinuro “İstanbul’daki yaşayan Katolikler olarak ülkemiz insanlarının samimi kardeş sevgisini, vicdanını ve misafirperverliğini biliyoruz. Ülkemizi ve insanlarımızı çok seviyoruz. Terör eylemi aracılığıyla dehşet dalgası yaydığını sanarak kiliselere kendimizi kapatıp kapılarımızı içeriden kilitleyeceğimizi düşünen kişi ve grupların bunu başaramayacaklarını belirtmek isteriz” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com