Sakarya’daki patlama: 1 işçi hayatını kaybetti

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki bir fabrikada meydana gelen patlamada 1 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı. Hayatını kaybeden işçinin Mesut Simay olduğu açıklandı.

  • ü
  • 15 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Sakarya’nın Hendek ilçesindeki bir fabrikada meydana gelen patlamada 1 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı. Yaralılardan 6’sının durumunun ağır olduğu bildirildi. Sakarya Valiliğinden yapılan açıklamada, “Patlama sonrası yapılan soğutma çalışmaları esnasında bir vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılmış olup, fabrika yetkililerince fabrika içerisinde herhangi bir vatandaşımızın/çalışanın bulunmadığı beyan edilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Anadolu Otoyolu Hendek gişeleri mevkisinde faaliyet gösteren bir makarna fabrikasında, yem silolarının bulunduğu alanda henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana geldi. Patlamanın ardından yangın çıktı.

İhbar üzerine olay yerine kent merkezi, ilçe ve çevre illerden ambulans ve itfaiye ile AFAD, Orman Bölge Müdürlüğü ve polis ekipleri sevk edildi.

Patlamada 1 kişi hayatını kaybetti, 6’sı ağır 30 kişi yaralandı. Yaralılar sağlık ekiplerince çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Valilikten konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, “Bugün ilimiz Hendek ilçesinde bir fabrikada meydana gelen patlama sonrası yapılan soğutma çalışmaları esnasında bir vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılmış olup, fabrika yetkililerince fabrika içerisinde herhangi bir vatandaşımızın/çalışanın bulunmadığı beyan edilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Patlamada işçi Mesut Simay’ın ailesi tüm hastaneleri dolaşmasına rağmen Simay’ı bulamadı.

Fabrikanın 5’inci katında merdivenlerde bulunan erkek cesedin teşhisi için aile otopsi merkezine çağrıldı. Ailenin teşhisi sonrası ölen kişinin Mesut Simay olduğu belirlendi. Kimliğin kesin teşhisi için adli tıp kurumunda DNA incelemesi yapılacağı öğrenildi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com