‘Sahip olduğum her şey Ayhan Abi’min sayesinde’ diyen Tansel Aktan, tahliye edildi

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasının tutuklu sanıklarından olan ve Kaplan’ın yakın adamı olarak bilinen Tansel Aktan, avukatının itirazı sonrası bir üst mahkeme tarafından tahliye edildi.

  • ü
  • 23 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasının tutuklu sanıklarından olan ve Kaplan’ın yakın adamı olarak bilinen Tansel Aktan, avukatının itirazı sonrası bir üst mahkeme tarafından tahliye edildi.

T24’ün haberine göre; Aktan, Kaplan için, “Bizim gözümüzde ise işletmeler kuran, ticari açıdan yolunda yürüdüğüm biri. Benim gözümde suçlu değil” demişti.

Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan’ın yakın adamlarından Tansel Aktan ile bir avukatın da aralarında bulunduğu 4 kişi, raftan indirilen Mahfuz Tatar cinayeti dosyası kapsamında geçen yıl kasım ayında tutuklandı. Aktan’ın ismi, Kaplan’a ait bazı mekanların kağıt üstündeki sahibi olduğu, ayrıca Kaplan’ın silah ticareti işlerini yürüttüğü iddialarıyla gündeme gelmişti.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

61 sanıklı davanın Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Aktan, Kaplan’ın Organize Şube’nin gözünde suçlu olduğunu belirterek, “Bizim gözümüzde ise işletmeler kuran, ticari açıdan yolunda yürüdüğüm biri. Benim gözümde suçlu değil” demişti.

SAHİB OLDUĞUM HERŞEY AYHAN ABİ’MİN SAYESİNDE DEMİŞTİ

Gazeteci Müyesser Yıldız’ın aktardığına göre, Aktan’ın dava dosyasına da giren sosyal medya paylaşımları arasında, kıyafetleri, Rolex saati ve tespihinin fiyatlarını söylediği bir takipçisine, “Hepsi Ayhan Abi’nin sayesinde mi?” sorusuna, “Evet, sahip olduğum her şey Ayhan Abi’min sayesinde. Allah başımızdan eksik etmesin” dediği de yer alıyor.

Tansel, yine dava dosyasına giren bir başka paylaşımında da Bora Kaplan’la birlikte görüntülerinde, “Sen bizim abimizsin, sen bizim her şeyimizsin” diyor.

Geçen hafta görülen son duruşmada ise mahkeme, Aktan’ın da aralarında bulunduğu tutuklu yargılanan 18 sanığın tahliye talebini reddetti. Ancak dosyaya üst mahkeme sıfatıyla bakan Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi, avukatının itirazı üzerine Aktan’ın tahliyesine karar verdi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com