SAHA EXPO Fuarı’ndaki İsrail protestosuna polis engeli

İsrail ordusuna silah tedarik eden BAE Systems'in SAHA EXPO Fuarı'na katılmasını protesto etmek isteyen SAADET Partisi'nin basın açıklaması, polis tarafından engellendi. Dün de gazeteci Adem Özköse, İsrail ordusuna silah satan şirketi protesto ettiği için gözaltına alınmıştı.

  • ü
  • 26 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

SAADET Partisi İstanbul İl Gençlik Kolları, İsrail ordusuna silah tedarik eden İngiltere merkezli savunma şirketi BAE Systems’in Cumhurbaşkanlığı’nın desteğiyle İstanbul’da düzenlenen SAHA EXPO Fuarı’na katılımını protesto etti.

SAADET Partililerin fuar alanında yapmak istediği basın açıklaması polis tarafından engellendi. Basın açıklamasını okumak isteyen Gençlik Kolları Başkanı Fatih Celalettin Türkmen’in, “Bugün katil İsrail’e en büyük silah ticaretini yapan BAE Systems’i protesto etmek için ve yetkililere akıllarını başlarına almalarını söylemek için gelmiştik” dediği sırada konuşmayı kesen polis, “Yeri burası değil” diyerek basın açıklamasına engel oldu.

Türkmen, “Buradan iktidara ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sesleniyorum, SAADET Partisi İstanbul Genç Kolları olarak, bu ticareti derhal durdurun. Bu yaptığınız kardeşlerimizi göz göre göre kana bulamaktır. Elimizde Filistinli kardeşlerimizin kanı var. Bizi bu kandan temizleyin” ifadelerini kullandı. Basın açıklamasını yapamayan kitle “Nehirden denize özgür Filistin” sloganı atarak alandan ayrıldı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Dün de gazeteci Adem Özköse, BAE Systems’in standında şirketi protesto etmiş, konuşmasını sürdürürken standa gelen polislerce gözaltına alınmıştı. Dün fuara katılan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a da “Bakan Bey bir sorum olacaktı. Fuarda BAE Systems’in ne işi var acaba?” diye soran bir kişi korumalar tarafından engellenmişti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com