SADAT’tan Evrensel gazetesine ‘paramiliter örgüt’ davası

SADAT, Evrensel'in Genç Hayat ekinde 2021 yılında yayımlanan bir yazı nedeniyle dava açtı. İlk duruşma bugün görülecek.

  • ü
  • 10 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Emekli askerlerin kurduğu ve birçok şaibeli olayla gündeme gelen Uluslararası Savunma Danışmanlık Şirketi (SADAT), Evrensel gazetesinin eklerinden Genç Hayat’ın 9 Haziran 2021 tarihli 388. sayısında yayımlanan, “Bir Olay: SADAT üzerine iddialar ve Bir Kavram: Paramiliter Örgüt” başlıklı yazıya dava açtı. Davanın ilk duruşması bugün Bakırköy 4. Asliye Ticaret Mahkemesinde görülecek.

Davaya ilişkin açıklama yapan gazetenin avukatı Devrim Avcı, “Bu davalar, iktidara yakın bir örgütün, şirketin, hiçbir şekilde eleştirilmesine tahammül olmadığının göstergesidir” dedi. Basının görevinin kamuoyunu bilgilendirmek olduğunun altını çizen Avcı, “Dava, dilekçesinde de yer aldığı üzere, ‘Benim hakkımda, sadece öven, reklam niteliğinde haberler yapılsın’ baskısıdır. Oysa basının görevi eleştirmek, yanlış varsa ortaya çıkması için kamuoyunu bilgilendirmek için haber yapmaktır. Basın özgürlüğü bunu gerektirir” ifadelerini kullandı.

Evrensel’de yer alan habere göre, SADAT daha önce de Evrensel gazetesi yazarı Yusuf Karadaş’ın 19 Ekim 2021 tarihinde yayımlanan “İktidarın karanlık örgütü SADAT” başlıklı yazısına “kişilik haklarına saldırı” iddiasıyla dava açmıştı. 15 bin lira tazminat cezası verilen dava istinafa taşınmıştı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com