RTÜK’ten lüks otelde konferans: 1,9 milyon TL ödedi

RTÜK, kamuda tasarruf genelgesinin yürürlük tarihinden 12 gün sonra beş yıldızlı otelde toplantı yaptı. Kurum, yalnızca bir gün süren ve çok sayıda AKP’li ismin katıldığı, konferans için 1,9 milyon TL ödedi.

  • ü
  • 01 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

RTÜK, “Türkiye Yüzyılında Dijital Yayıncılık” konferansını Ankara’da bulunan bir beş yıldızlı otelde gerçekleştirdi. Yalnızca bir gün süren konferans için RTÜK’ün kasasından 2 milyon TL’ye yakın para çıktı.

RTÜK, 29 Mayıs’ta Türkiye Yüzyılında Dijital Yayıncılık Konferansı düzenledi. Konferansa, AKP Milletvekili Harun Mertoğlu’nun sanı sıra çok sayıda AKP’li isim de katıldı.

BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre; Ankara’da beş yıldızlı otelde gerçekleştirilen konferansın maliyeti de belli oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca hazırlanan ve 17 Mayıs’ta Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Tasarruf Tedbirleri Genelgesi’nden yalnızca 12 gün sonra düzenlenen konferansın kamuya 2 milyon TL’ye yakın bir paraya mal olduğu öğrenildi.

Konferansın organizasyon hizmetinin alımı için 15 Mayıs 2024 tarihinde ihale açıldı. Pazarlık yöntemiyle gerçekleştirilen ihale için üç şirketten teklif alındı. Toplam 2 milyon 61 bin TL yaklaşık maliyet hesabı çıkarılan ihale, 1 milyon 901 bin 300 TL’ye sonuçlandı. RTÜK ile ihaleyi alan Anka Kongre Turizm isimli şirket arasında, tasarruf genelgesinin yürürlükteki 10’uncu günü olan 27 Mayıs’ta sözleşme imzalandı. Konferans ise genelgeden 12 gün sonra, Ankara Yenimahalle’de yer alan bir beş yıldızlı otelde düzenlendi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com