RTÜK Başkanı ‘Takibimizde’ demişti: Sokak röportajı veren kadın tutuklandı

RTÜK Başkanı Şahin'in "Sokak röportajları takibimizde" demesinin ardından tutuklama haberi geldi. 'Tüylü Mikrofon' isimli YouTube kanalında yapılan sokak röportajında, bir kadının söyledikleri sosyal medyada dikkat çekmişti. Konuşmasının ardından gözaltına alınan kadının tutuklandığı öğrenildi.

  • ü
  • 12 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

Ozan Çakmaçı’nın sahibi olduğu ‘Tüylü Mikrofon’ kanalının röportajında konuşan ve adının Dilruba olduğu öğrenilen kadın, Instagram’ın 10 gün süren kapanma yasağına tepki gösterdi.

Çakmaçı tarafından yapılan açıklamaya göre, Dilbura sabah saatlerinde gözaltına alındı. Çakmakçı, son olarak sokak röportajı veren kadının çıkarıldığı mahkemecu tutuklandığını duyurdu:

Çok üzgünüm ama haber geldi, maalesef hanımefendiyi tutuklamışlar… Şakran cezaevine gönderilirmiş. Ayrıntıları gün içinde öğrendikçe paylaşacağım zaten tüm başına düştü güncel haber olarak. İnanamıyorum ! Bu olanlara İNANAMIYORUM.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

RTÜK, ‘TAKİBİMİZDEDİR’ DEMİŞTİ

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, sokak röportajlarının dezenformasyona yol açtığını savunarak “Bilhassa yeni medya platformlarındaki bu tür yayıncılık faaliyetleri ve paylaşımlar RTÜK’ün takibindedir” demişti.

Son dönemde medyanın ve sosyal medya platformlarının içeriklerini daha dikkatli inceleyeceklerini duyuran Şahin, “Sadece verilmek istenen mesaj doğrultusundaki görüşlerin yer aldığı röportajlarda, sanki genelin sesiymiş veya toplumun büyük bir kesiminin görüşüymüş gibi yansıtılan vatandaş fikirleri, nesnellikten uzak, maksatlı yönlendirici tarafıyla dezenformasyona yol açmaktadır” demişti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com