RTÜK Başkanı ‘sapkınlık’ dedi: Netflix, MUBİ ve Blu TV’ye cezalar

RTÜK; Netflix, MUBI ve Blu TV'ye idari yaptırım cezaları verdi. RTÜK Başkanı Şahin'in 'sapkınlık' olarak nitelendirdiği 'Sosis Partisi: Gıdatopya' adlı yapım ile Blu TV ve MUBI'de yayınlanan Fransa ve Belçika ortak yapımı 'Climax' filmi cezalara gerekçe olarak gösterildi.

  • ü
  • 31 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

Blu TV ve MUBI’de yayınlanan Fransa ve Belçika ortak yapımı Gasper Noe imzalı “Climax” filmi ile “Sosis Partisi: Gıdatopya” adlı yapımlar ‘genel ahlak ve aile yapısının korunması ilkelerine aykırılık’ içerdiği iddiasıyla, platformlara üst sınırdan idari para cezası ve katalogdan çıkarma yaptırım cezası uygulandı.

Kurul, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in ‘sapkınlık’ olarak nitelendirdiği “Sosis Partisi: Gıdatopya” adlı yapımın, Prime Video’nun ardından Netflix’te de katalogdan çıkarılmasına karar verdi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

BLU TV VE MUBİ’YE PARA CEZASI

Blu TV ve MUBI’de yayınlanan Fransa ve Belçika ortak yapımı Gasper Noe imzalı “Climax” filmi de rapora konu oldu.

RTÜK’ün açıklamasında, filmin birçok sahnesinde şiddet ve cinselliğin açık bir şekilde tasvir edildiği, cinselliğin ensest ve eşcinsellik boyutuyla kurgulanmış şeklinin ekrana getirildiği, sigara-alkol-uyuşturucu-LSD, argo dil kullanımı ve müstehcenliğin filmin her sahnesinde ön plana çıkarıldığını öne sürüldü.

Kurul toplantısında, filmin “genel ahlak ve aile yapısının korunması ilkelerine aykırılık” içerdiği iddia edilerek her iki yayın platformuna da üst sınırdan idari para cezası ve katalogdan çıkarma yaptırım uygulandı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com