Rojin’in babasından sonra ağabeyi de intihar iddialarını yalanladı

Abisi Rojin’in sessiz sakin, içe kapanık ve sadece derslerine çalışan biri ve ailesine düştün olduğunu dile getirdi.

  • ü
  • 17 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş, 27 Eylül akşamı arkadaşlarına gölün kenarına gideceğini söyleyip yurttan ayrıldıktan sonra kaybolmuştu. Acı haberi 18 gün sonra gelmişti. Kaybolduğu yerden 20 kilometre uzaklıkta, Mollakasım Mahallesi sahilinde cansız bedeni bulunmuştu.

İDDİALAR NE KADAR GERÇEĞİ YANSITIYOR?

Rojin Kabaiş’in telefonunda yapılan incelemeden çarpıcı detaylar ortaya çıktı. Genç kızın ölümünde önce internetten “Otopsi nasıl yapılır, cennete nasıl gidilir, ölen kişinin banka hesabındaki para ne olur?” aramalarını yaptığı ortaya çıktı. Rojin’in ölümünden evvel üniversitenin kütüphanesinden aldığı kitap ise Sait Faik Abasıyanık’ın ‘Kayıp Aranıyor’ kitabı.

ROJİN HAKKINDA YENİ BİLGİLER

Tv100 Ekibi Rojin’in Diyarbakır’daki evine gitti. Odasında Rojin’in hangi kitapları okuduğu, üniversite sınavına çalıştığı masası ekranlara geldi. tv100 Muhabiri Yunus Emre Şeker, Rojin’in evinde ağabeyi Ömer Kabaiş ile Rojin hakkında konuştu. Abisi Rojin’in sessiz sakin, içe kapanık ve sadece derslerine çalışan biri ve ailesine düştün olduğunu dile getirdi.

İNTİHAR İDDİASI YALANLANDI: DİNİNE BAĞLI BİR İNSANDI

Rojin’in intihar ettiği iddiası ve internetten arattığı, “cennete nasıl gidilir” aramaları da soruldu. Ağabey Kabaiş konuşmasında, “İnternet aramaları gibi aramalara telefona kayıtlı Gmail ile ulaştılar. Bir Gmail hesabını çok kişi de kullanabilir. Bunun kardeşimin telefonundan arattığı ile ilgili kesin bir bilgi yok. Kesinlikle intihar düşüncesi olduğunu düşünmüyoruz dinine bağlı bir insandı.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com