Rojin, kadınların omzunda Kürtçe ağıtlarla son yolculuğuna uğurlandı

Van'da yurttan çıktıktan 18 gün sonra cenazesi bulunan Rojin Kabaiş’in cenazesi, kadınların omzunda taşınarak gözyaşlarıyla toprağa verildi.

  • ü
  • 16 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

Kaybolduktan 18 gün sonra bulunan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’in tabutunu kadınlar omuzladı. Kabaiş gözyaşları arasında defnedildi.

Van’da kaybolduktan 18 gün sonra cenazesi Van Gölü Molla Kasım kırsal mahallesi sahilinde bulunan Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi Rojin Kabaiş, memleketinde, kadınların omzunda mezarlığa götürülerek toprağa verildi.

Van Adli Tıp Kurumu’nda (ATK) Kabaiş’in otopsi işlemleri yaklaşık 8 saat sürdü. Vücut bütünlüğü bozulduğu bilgisi edinirken, Kabaiş ailesi kızlarını elbisesinden teşhis etti. Kabaiş’ten, alınan 100’den fazla numunenin bir kısmının Van ATK’ye bir kısmının ise İstanbul ATK’ ye incelenmek için gönderileceği belirtildi.

GİZLİLİK KARARI

İlketv’nin aktardığına göre; Kabaiş’in ön otopsi inceleme sonucu raporu Van Borusu’na verilmedi. Savcılığın dosyaya “gizlilik kararı” getirdiğini belirten baro, bu karar nedeniyle bilgi ve belgelerin kendileriyle paylaşılmadığını aktardı.

Otopsi işlemleri tamamlaması ardından Kabaiş’in cenazesi ailesine verildi. Hastanede dini vecibeleri yerine getirildikten sonra Kabaiş’in cenazesi Van Büyükşehir Belediyesi’ne ait cenaze aracıyla Diyarbakır’a doğru yola çıkarıldı.

Büyükşehir Belediye eşbaşkanları Abdullah Zeydan ve Neslihan Şedal de aileye eşlik ederek Diyarbakır’a gitti.

KADINLARIN OMZUNDA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Bağlar ilçesine bağlı Yeniköy Mezarlığı’na getirilen cenaze burada dini vecibelerinin yerine getirilmesi sonrası araçla defnedileceği mezarlığa gitti.

DEM Partili Diyarbakır Büyükşehir ve ilçe belediye eşbaşkanları, Özgür Kadın Hareketi, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) üyeleri ve yüzlerce kişinin katıldığı törenle Kabaiş’in cenazesi defnedileceği mezarlığa götürüldü.

Cenazeyi kadınlar araçtan indirerek, tabutu mezarlığa kadar taşıdı. Cenaze, kadınların yaktığı ağıt ve gözyaşları arasında defnedildi.

Mezarı başında dualar okunmasının ardından kalabalık grup mezarlıktan ayrıldı. Aile taziyeleri mezarlıkta kabul ettikten sonra Abdurrahman Enç Taziye Evine geçildi. Mezarlıkta konuşan baba Nizamettin Kabaiş, “Rojin senin daha yaşın kaçtı kı toprağın altına girdin. Allah hakkını bırakmasın” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com