Rapçi Lvbel C5’in uyuşturucuya özendirme suçlamasıyla tutuklandığı dönemde serbest kalması için 500 bin dolar rüşvet istendiği öne sürüldü. Hakimle bağlantılı olduğunu söyleyen avukat parayı alırken suçüstü yakalandı. Polisin de masada yer aldığı ve konuşmaların kayda alındığı görüşmede, avukatın 15’e yakın savcı ve hakimin adını verdiği iddia ediliyor.
Rap şarkılarında uyuşturucuyu özendirmek suçundan tutuklanan ünlü rapçi Lvbel C5 lakaplı Süleyman Burak Bodur’un serbest bırakılması için o dönem Gebze Adliyesi’nde görevli Hakim O.Y.’nin de içinde bulunduğu bir grubun 500 bin dolar rüşvet istediği ortaya çıktı. BirGün yazarı Gazeteci Timur Soykan’ın aktardığına göre olaylar, Bodur’un 5 Mayıs 2025 tarihinde tutuklanıp Kandıra Cezaevi’ne gönderilmesiyle başladı. Bodur’un yakınları, Gebze Adliyesi’nde görevli Hakim O.Y. ile görüştüklerinde, hakim kendilerine üzerinde telefon numarası yazılı bir kâğıt vererek, “E.A. isimli kişiyle konuşun” dedi.
Yakınları, İstanbul Ümraniye’de görüştükleri E.A.’nın bir avukat olduğunu ve Hakim O.Y. ile birlikte çalıştığını öğrendi. İddiaya göre, avukat E.A., Lvbel C5’in tahliyesi için önce 500 bin dolar istedi. Rapçinin yakınları bu talebe tepki gösterip ödeme yapamayacaklarını belirtti. Bunun üzerine E.A., “Hakimle konuşayım” diyerek uzaklaştı ve döndüğünde rakamı 300 bin dolara düşürdü. Yakınları bu tutarı da karşılayamayacaklarını söyleyince, avukat birkaç gün sonra yeniden arayarak “Bu işi 100 bin dolara çözüyorum” dedi. Ancak rapçinin yakınları parayı vermedi ve Adalet Bakanlığı’na başvurarak durumu bildirdi.
Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı, rapçinin yakınlarından rüşvet teklifini kabul etmiş gibi yapmalarını ve görüşmeleri kaydetmelerini istedi. Organize polis ekiplerinin yönettiği operasyon kapsamında Avukat E.A., Çekmeköy’de bir lokantada 50 bin doları peşin olarak teslim alırken suçüstü yakalandı.
Polisin de masada olduğu ve kayıt altına alınan bu konuşmada avukat E.A. şu çarpıcı açıklamalarda bulundu:
“İstanbul, İzmit bu bölgeye bakan,10 kişilik bir ekip var. Bunlar cezaevine düşen zengin kişileri tespit ediyor. Bazen de alengirli işleri olan varlıklı kişileri tespit ediyorlar. Bunlara operasyon yaptırıp içeri alıyoruz. İstanbul’daki adliyelerin çoğunda bağlantıda olduğumuz hakim ve savcılar var. Her adliyede 10-15 kişi var. Sadece Büyükçekmece ve Küçükçekmece’de yok. Hatta Gebze’de işler ucuza çözülüyor. Çağlayan’da 750 bin, 800 bin dolara bu işler yapılıyor.”
Operasyon düzenlenen görüşmede Hakim O.Y. olduğunu ileri sürdüğü kişiyi arayan Avukat E.A., suç üstü yakalandıktan sonra Hakim O.Y.’yi tanımadığını öne sürdü. Ancak daha sonra avukat ile hakim arasında telefon görüşmeleri kayıtlardan tespit edildi. Avukat, telefonuna usulsüzce el konulduğunu, suçüstü halinin gerçekleşmediğini ve tutukluluğunun hukuki olmadığını savundu.
Olayla ilgili Hakimler Savcılar Kurulu (HSK), aralarında Hakim O.Y.’nin de bulunduğu yargı mensupları hakkında inceleme başlattı.
Avukat E.A.’nın tutukluluğu sürerken, rapçi Süleyman Burak Bodur ise cezaevinde 23 gün kaldıktan sonra çıktığı ilk duruşmada tahliye edildi. HSK’nın soruşturması devam ediyor.