Ramazan Bayramı tatili boyunca köprü ve otoyollar ücretsiz olacak

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün işletmesindeki köprü ve otoyolların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla 9 gün boyunca ücretsiz olacağını söyledi.

Sultan Mehmet Köprüsünde (FSM) geçtiğimz ay başlayan kaçak geçişleri önlemek için kurulacan takla ilgili çalışmalarda sona erdi. Bu akşam saat 18.00de Fatih Sultan Mehmet köprüsünün Avrupa yakasına doğru kapatılan şeritleri tekrar kullanıma açıldı. 23 Eylülde başlayan çalışmalar trafiği olumsuz yönde etkilemişti. Fatih Sultan Mehmet Köprüsünün Anadolu yakası girişinde 23 Eylül tarihinde başlayan çalışmalarda kaçak geçişlerin önüne geçmek için bölgeye elelktronik cihazları taşıyacak bir tak inşaa edilmeye başlanmıştı. Çalışmaların 7 Kasım tarihinde sona ereceği belirtilmişti. TEM yolunda birer şerit kapatılarak yapılan çalışmalar sırasında bölge trafiği olumsuz yönde etkiliyordu.Bu sabah itibariyle çalışmalar tamamlanırken, akşam saatlerine kadar elektronik cihatların test çalışmaları yapıldı. Saat 18.00de ise dubalar kaldırılarak Avrupa yakası istikametine kapatılan şeritler tekrar kullanıma açıldı. Anadolu yakasına istikametine açılan ek şerit ise henüz duruyor. Buradaki düzenleme çalışmalarının tamamlanmasının ardından bu şeritteki dubalarında kaldırıp kullanıma açılması bekleniyor(Fotoğraf:Ali Aksoyer)

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün işletmesindeki köprü ve otoyollar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla cumartesi sabah itibarıyla bayram tatili sonuna kadar 9 gün boyunca ücretsiz olacak.

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün işletmesindeki köprü ve otoyolların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla 9 gün boyunca ücretsiz olacağını söyledi.

Bakan Uraloğlu, “Korsan taşımacılık yapan, sefer izni olmadan faaliyet gösteren, izinli olmayan yerlerde yolcu indiren veya bindiren ve fahiş fiyatlarla otobüs bileti kesen firmalara idari para cezası keseceğiz.” ifadelerini de kullandı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com