Pursaklar Belediye Barınağı’nda hayvanlar açlık ve susuzluktan ölmek üzere

Ankara Barosu, AKP'li Pursaklar Belediyesi’nin barınağına yaptığı ziyarette hayvanların bakımsızlık ve açlıktan birbirlerine saldırdığını gözlemledi. Avukat Özkanoğlu, bazı hayvanların köşeye sinmiş biçimde tepki vermeksizin adeta ölüme yatmış olduklarını söyledi.

  • ü
  • 12 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

Ankara Barosu Hayvan Hakları Merkezi, Pursaklar Belediyesi’ne ait hayvan bakımevini 4 – 8 Ağustos tarihlerinde ziyaret etti. Avukatlar burayı bir “eziyet evi” olarak tanımlarken 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu Uygulama Yönetmeliği uyarınca kurulan bakımevinin, anılan Yönetmeliğin 22-23. maddelerinde tanımlanan koşulların neredeyse hiçbirini taşımadığını aktardı.

Avukat Neşe Özkanoğlu, AKP’li Etuğrul Çetin yönetimindeki Pursaklar Belediyesi’nin barınağına yaptığı ziyarette hayvanların bakımsızlık ve açlıktan birbirlerine saldırdığını gözlemledi. Özkanoğlu, bazı hayvanların köşeye sinmiş biçimde tepki vermeksizin adeta ölüme yatmış olduklarını söyledi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

ANKARA BAROSU: HUKUKİ İŞLEM BAŞLATILACAK

Gözlemlerini T24’ten Ceren Bala Teke’ye anlatan Özkanoğlu, padokların ve beslenme düzeninin yönetmeliğe uygun olmadığını, yerlerde dışkı olduğunu ve temizlik şartlarının sağlanmadığını, mama ve su kaplarının boş olması ile büyük, küçük ve yasaklı ırkların padoklara uygun dağılımı sağlanmadığından bazı köpeklerin tepkisiz bir şekilde ölüme yattığını söyledi.

Özkanoğlu, hukuki işlemlerin başlatılacağını belirterek; barınağın veteriner işleri sorumlusu İsa Demir’in gülerek “İstediğiniz yere şikâyet edin, size bilgi vermek zorunda değilim” dediğini aktardı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com