Prof. Görür’den korkutan uyarı: Bölgede nitelikli depremler bekliyorum

Bolu depreminin ardından Prof. Naci Görür, "Tam olarak kırılıp ana kola ulaşmadı, nitelikli depremler buralarda beklenebilir" açıklaması yaptı.

  • ü
  • 14 Ocak 2024
  • ü
  • Gündem

Prof. Dr. Naci Görür

Bolu’da meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki depremden sonra Prof. Naci Görür bir açıklama yaptı. Görür, “Tam olarak kırılıp ana kola ulaşmadı, nitelikli depremler buralarda beklenebilir” dedi.

‘TAM OLARAK KIRILMADI’

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür bu sabah saatlerinde Bolu’da meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki deprem sonrası önemli açıklamada bulundu. Kandilli Rasathanesi tarafından 4.1 büyüklüğünde açıklanan depremin Kuzey Anadolu Fayı’nın (KAF) kuzey kolunda meydana geldiğini kaydeden Görür, “Tam olarak kırılıp ana kola ulaşamadı. Bu nedenle bu nitelikli depremler buralarda beklenebilir” ifadelerini kullandı.

HALKI BİLGİLENDİRDİ

Öte yandan, AFAD tarafından Bolu merkezli depremin büyüklüğü 3.9 olarak duyuruldu. Yer Bilimci Prof. Naci Görür sosyal medya üzerinden, şu bilgilendirmeyi yaptı:

“Bolu-Mesciçele’de 4,1 deprem oldu. 1999 depremlerinde Kacaeli’nde kırılan KAF’ın kuzey kolu Bolu yöresinde tam olarak krılıp ana kola ulaşamadı. Bu nedenle bu nitelikli depremler buralarda beklenebilir.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com