Prof.Dr. Ulusoy’dan Erdoğan’a: Ülkeyi dilenci yapanlardır mandacı

ENAG kurucusu Prof. Veysel Ulusoy, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "mandacı müstemlekeci ekonomistler" sözlerine, "Yatırımcı dikkatli olsun, soygun başlıyor. Ülkeyi dilenci yapanlardır mandacı... Ülke malını 400 bin dolara satandır mandacı!" diye yanıt verdi.

  • ü
  • 22 Aralık 2023
  • ü
  • Gündem

Enflasyon Araştırma Grubu’nun (ENAG) kurucusu Prof. Dr. Veysel Ulusoy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘mandacı ekonomistler’ sözlerine yanıt verdi.

Sosyal medya hesabı X’ten (Twitter) açıklama yapan Ulusoy, “Mandacı yurdunu satandır. Ekonomistlere saldırı varsa çok şey kötü gidiyordur… Yatırımcı dikkatli olsun, soygun başlıyor. Ülkeyi dilenci yapanlardır mandacı… Ülke malını 400 bin dolara satandır mandacı!” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Borsa İstanbul’un kuruluşunun 150. Yıl Gong Töreni’nde borsadan yatırımcı kaçmasını eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu sorumlu tutmuştu.

‘MANDACI EKONOMİSTLER ALKIŞ TUTTU’

Kılıçdaroğlu’nun oy kazanmak için borsayı hedef gösterdiği iddiasında bulunan Erdoğan, “Bunu 14-28 Mayıs seçimleri arifesinde bir kez daha gördük. Bizzat muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı tarafından Borsa İstanbul’u yıpratmayı amaçlayan bütüncül bir kampanya yürütüldü. Battık, bittik senaryolarıyla, yatırımcı korkutuldu. Dövize, altına ve üretime doğrudan katkısı olmayan diğer araçlara yönlendirilmek istendi. Bu furyaya mandacı müstemlekeci kimi ekonomistler de alkış tuttu” ifadesini kullanmıştı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com