Prof. Dr. Naci Görür’den ‘deprem-toto’ oynayanlar uyarısı: Bunları dikkate almayın

Prof. Dr. Naci Görür, depremle ilgili bilim adamları arasında görüş farklılıklarının olabileceğini belirterek, "Ancak görüyorum ki çok sayıda ilgisiz, bilgisiz, utanma duygusunu kaybetmiş, kendini bilmez insanlar kendilerinde bir hikmet varmış gibi deprem-toto oynuyorlar. Bunları ciddiye almayın ve takip etmeyin"dedi.

  • ü
  • 13 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

Prof. Dr. Naci Görür yaptı. (Abdurrahman Antakyalı - Depo Photos)

Prof. Dr. Naci Görür, kendini bilmez bazı insanların deprem-toto oynadığını belirterek, “Ancak görüyorum ki çok sayıda ilgisiz, bilgisiz, utanma duygusunu kaybetmiş, kendini bilmez insanlar kendilerinde bir hikmet varmış gibi deprem-toto oynuyorlar. Bunları ciddiye almayın ve takip etmeyin”dedi.

Görür, son dönemde depremle ilgili görüş açıklayanan kişilerin sayısının çoğaldığına işaret ederek, “Dikkat ederseniz biliminsanlarımız hergün deprem öngörüsünde bulunmuyorlar ama kimi yerleri farkındalığı artırmak için zaman zaman söylüyorlar. Bilim insanları arasında ufak tefek fikir ayrılığı olabilr bu işin doğasında vardır. Ancak görüyorum ki çok sayıda ilgisiz, bilgisiz, utanma duygusunu kaybetmiş, kendini bilmez insanlar kendilerinde bir hikmet varmış gibi deprem-toto oynuyorlar. Bunları ciddiye almayın ve takip etmeyin. Günümüzde bilim fay kuşaklarında nerede ve ne zaman deprem olacağından çok o bölgelerde DEPREM DİRENÇLİ yerleşim alanlarına sahip olmayı daha fazla öğütlemektedir. Gelin hep birlikte bu amaca ulaşmaya çalışalım, insanlarımız ölmesin” dedi.

‘O BÖLGE DEPREM ÜRETMEYE DEVAM EDECEK’

Şehircilik ve Çevre Bakanı Murat Kurum’un 2025 yılında deprem geçiren 11 ilin artık deprem bölgesi olarak anılmayacağı yönündeki sözlerini eleştiren Prof. Dr. Naci Görer, “Sayın bakanımızın iyi niyetinden şüphe etmiyor, neyi kastettiğini anlıyorum ama bir yanlış anlama olasılığını önlemek için bunu yazıyorum. 6 Şubatta deprem geçiren o illerimiz levha sınırında bulunuyor. Arap, Anadolu ve Afrika Levhaları. Bu sınır daha milyonlarca sene levha sınırı olarak olarak kalacak ve deprem üretmeye devam edecektir. Eğer siz o levha sınırına gerekli özeni göstermez ve bir levha sınırına özgü planlama, inşaat tipi, tasarımı, mimarisi, yapı malzemesi, mühendislik hizmeti, mikro bölgeleme, zemin vb ayrıntılar getirmez herhangi bir yer gibi sadece yap-satcı müteahhitlerle düzenlemeye çalışırsanız, 6 Şubatta gördüğünüz felaketi gelecek nesillerimize ihraç ederiz.” ifadesini kullandı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com