Prof. Dr. İlber Ortaylı hastaneye kaldırıldı

Osmanlı tarihçisi Prof. Dr. İlber Ortaylı, sağlık sorunları nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Ortaylı'nın programları da iptal edildi.

  • ü
  • 06 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Osmanlı tarihçisi Prof. Dr. İlber Ortaylı, sağlık sorunları nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Ortaylı’nın hastaneye kaldırılması sonrası Bilecik’te gerçekleştirilmesi planlanan ‘İlber Ortaylı ile Kurtuluş Sempozyumu’ iptal edildi. Bilecik Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Ortaylı’nın rahatsızlığı nedeniyle Bilecik Kültür ve Kongre Merkezinde yapılması öngörülen sempozyumun ertelendiği belirtildi ve yeni sempozyum tarihi belirlendiğinde vatandaşlara bilgi verileceği ifade edildi.

HaberGlobal’e göre, Ortaylı’nın geçmişte de sorunlar yaşadığı biliniyor. Nisan ayında bir iç hat uçuşu sırasında rahatsızlanan Ortaylı’ya uçakta müdahale edilmiş ve bu durum uçağın rötar yapmasına neden olmuştu.

Ünlü tarihçi, geçmişte yaşadığı tansiyon problemleri nedeniyle zaman zaman sağlık sorunları yaşamış ve son olarak bir katarakt operasyonu geçirmişti. Operasyon sonrasında göz yorgunluğu, baş ağrısı ve ışığa karşı hassasiyet gibi sorunlardan şikayetçi olduğu biliniyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com