Prof. Dr. Demirtaş: Dünyadaki tüm emeklilere, siyasetçiler yalan söylüyor

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, "Dünyadaki TÜM Emeklilere, Siyasetçiler YALAN söylüyor. Sosyal Güvenlik Sistemleri batık durumda. Devlet tarafından desteklenmediği sürece üstüne çökecek bir saadet zinciri." dedi.

  • ü
  • 24 Mart 2024
  • ü
  • Gündem

Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür Demirtaş, sosyal güvenlik sistemlerini saadet zincirine benzeten paylaşımına gelen tepkiler üzerine yeni bir paylaşım yaptı.

Demirtaş, sosyal medyadan dün yaptığı paylaşımda, “Dünyadaki Sosyal Güvenlik sistemleri birer Saadet Zinciridir. Gençler çalışırken, sepete para atarlar. Yaşlılar emekli olunca sepetten para alırlar. Gençler sayıca fazlayken sistem işler… Aksi olunca bu Ponzi üstüne çöker. Bir de sepete ELİNİ sokan popülist siyasetçiler vardır. O bambaşka bir zübük konusu” ifadesini kullanmıştı.

Bu paylaşımına farklı tepkileri gelmesinin ardından Demirtaş, “Dünyadaki TÜM Emeklilere, Siyasetçiler YALAN söylüyor” dedi.

Sosyal güvenlik sistemlerinin devlet tarafından desteklenmediği anda batacağını kaydeden Prof. Dr. Demirtaş, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Dünyadaki TÜM Emeklilere, Siyasetçiler YALAN söylüyor.

Sosyal Güvenlik Sistemleri batık durumda. Devlet tarafından desteklenmediği sürece üstüne çökecek bir saadet zinciri.

Size Yalan Söylüyorlar. İki Seçenek var:

1) Emekli olduğunuz zaman ya size Hak Ettiğinizden az para verecekler…

2) Ya da Para Basıp, Paranızı verip, o parayı sizden ENFLASYON ile geri alacaklar.

Beni bu konuda eleştirenlerin hepsi doğru söylediğimi biliyor. Emekliler ve ileride emekli olacaklar Dünya Siyasetçileri tarafından kandırılıyor.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com