Polonez işçilerine polis saldırdı, 6 işçi yaralandı

Çalışma koşullarının iyileştirilmesi, maaşların artırılması ve işten atılan işçilerin geri alınması talebiyle 53 gündür direnişte olan Polonez işçilerine polis saldırdı. Saldırıda 6 işçi yaralandı. Polisin, işçileri “Gözaltı yapıp işlem uygularsam çocuklarınız devlet dairesinde işe giremez” diyerek tehdit ettiği de öğrenildi.

  • ü
  • 09 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Çatalca’daki Polonez fabrikasında sendikalı oldukları için işten atılan ve günlerdir direnişte olan Polonez işçileri, bugün fabrika giriş yolunu kapatarak işçi servislerinin girişini engelledi. Eylem devam ederken alanda bulunan polis işçilere saldırdı, 6 Polonez işçisi yaralandı.

POLENEZ İŞÇİLERİ, HAKLARI İÇİN 53 GÜNDÜR MÜCADELE EDİYOR

Polonez gıda fabrikasında ağır çalışma koşulları ve düşük ücretlere karşı örgütlenerek Tek Gıda-İş Sendikası’na üye olduktan sonra işten çıkarılan işçilerin direnişleri 53 gündür sürüyor.

Daha iyi çalışma koşulları, ücretlerin iyileştirilmesi ve işten çıkarılanların geri alınması için iki aya yakın bir süredir Anayasal haklarını kullandıklarını ifade eden Engin Gürbüz, eylemleri sırasında polisin sert müdahalesi ile karşılaştıklarını söyledi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

POLİSTEN ‘ÇOCUKLARINIZ DEVLET DAİRESİNE GİREMEZ’ TEHDİDİ

Müzeyyen Yüce’nin Artı Gerçek‘te yayınlanan haberine göre; saldırı sırasında polisin işçileri de tehdit ettiğini kaydeden Gürbüz, “Gözaltı yapıp işlem uygularsam çocuklarınız devlet dairesinde işe giremez” dedi. Gürbüz, şöye devam etti:

“Biz sadece hakkımızı istiyoruz. Kimsenin hakkında gözümüz yok. Bizlerin yasal haklarını kollaması gerekenler patronların haklarını koruyor. Saldırıda 6 arkadaşımız yaralandı. İşçiye reva görülen bu mu? Ben de başımdan yaralandım. Şu an hastanedeyim. Ancak haklı mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com