Polis şiddeti: ESP’ye yönelik operasyonda sendika başkanının bacağı kırıldı

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) yönetici ve üyelerine yönelik İstanbul ve Eskişehir'de operasyon yapıldı. Gözaltı esnasında polis şiddetine maruz kalan Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı'nın bacağı kırıldı.

  • ü
  • 09 Mart 2024
  • ü
  • Gündem

İstanbul ve Eskişehir’de sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında aralarında SDGF Eşbaşkanı Onur Danacı ve Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı’nın da olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında aralarında SDGF Eşbaşkanı Onur Danacı, SDGF MYK üyeleri Senem Pektaş, Hivda Selen, Berfin Polat, Adnan Özcan, Emrah Topaloğlu, Hüseyin İldan ile DİSK’e bağlı Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı gözaltına alında

Operasyonda Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul İl Yöneticisi Ömer Akgün de gözaltına alındı.

GAZETECİLERİN EVİ BASILDI

Etkin Haber Ajansı (ETHA) çalışanlarının kaldığı ev de kapısı kırılarak basıldı. İkameti evde bulunmayan bir kişi için yapılan ev baskınında gözaltına alınan olmadı.

LİMTER-İŞ GENEL BAŞKANI VE OĞLUNA İŞKENCE

Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı’nın evine yönelik basında ise hem Saygılı’ya hem de oğluna işkence yapıldığı belirtildi. Polislerin açmalarını beklemeden evlerinin kapısını kırmasına tepki gösteren Saygılı’nın oğlu Ekin Saygılı, saldırıları maruz kaldığı polislerce yere yatırarak darp edildi. Oğluna yönelik işkenceyi önlemek isteyen Saygılı, polisler tarafından yerde sürüklenerek mutfağa götürüldü.

ETHA’nın geçtiği habere göre, gördüğü işkence sonucu Saygılı’nın bacağı kırıldı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com